Lidl se registrirao u tri grada, a distribucijski centar bit će u najvećem od njih

Autor: Poslovni dnevnik , 15. lipanj 2021. u 05:00
Foto: Shutterstock

Lidl BiH d.o.o. registriran je na adresi Maglajska 1 u sarajevskoj općini Centar.

Iako se dolazak njemačkog trgovačkog lanca Lidl u Bosnu i Hercegovinu odvija pod velom tajne, što je u skladu s politikom te kompanije, prema informacijama portala Klix.ba, daleko od očiju javnosti odvijaju se aktivnosti za osvajanje BiH tržišta.

Lidl BiH d.o.o. registriran je na adresi Maglajska 1 u sarajevskoj općini Centar. Kao direktor društva naveden je Roland Schreiber, a Allen Halamić izvršni je direktor kompanije u BiH. Osnivač je njemački W E-International Zweite GmbH, a kapital Lidla BiH iznosi 977.915 KM (oko 500.000 eura).

Osim u Sarajevu, Lidl je registrirao poslovnice u Banjoj Luci, u Ulici Sime Šolaje 1a te u Brčkom, u Bulevaru mira 22. Voditelj obje poslovnice je Allen Halamić. Prema saznanjima Klixa, predstavnici kompanije već su obavili razgovore s predstavnicima sarajevskih vlasti, vezano uz lokacije.

Kako je neslužbeno potvrđeno, vlada Kantona Sarajevo njemačkom investitoru za potrebe distribucijskog centra ponudila je lokaciju na pravcu Bojnik – Butila. Budući da je Lidl izrazio i zanimanje za lokacije trgovina, vlada je uputila upit sarajevskim općinama i one su uglavnom pozitivno odgovorile o lokacijama do 10.000 četvornih metara za potrebe Lidla.

Kao jedna od lokacija spominje se i devastirani Dom umirovljenika u Nedžarićima, u općini Ilidža, kojeg Federalni zavod za mirovinsko i invalidsko osiguranje već dugo pokušava prodati.

Na prodaju je ponuđena ukupna površina zemljišta od 17.611 četvornih metara s devastriranim objektima, po početnoj cijeni od 10,3 milijuna KM (oko 5,2 mil. eura).

S druge strane, Klix doznaje da nije isključeno niti da Lidl poslovanje prvo počne u Istočnom Sarajevu.

Komentirajte prvi

New Report

Close