Kuvajtski ulagač gradi najveći zabavni park u regiji

Autor: Poslovni dnevnik , 17. kolovoz 2022. u 07:00
Zabavni park izgradit će se na području Kantona Sarajevo na površini od 30.000 četvornih metara/Z. Šarlija/PIXSELL

Zabavni park će između ostalog imati roller coaster, tzv. vlak smrti, padajući toranj, panoramski točak, klizalište, karting, sobu digitalnih iluzija, …

Tvrtka Bosna u očima Gulfa iz Sarajeva, iza koje stoji investitor iz Kuvajta, planira izgradnju zabavnog parka koji će biti najveći u Bosni i Hercegovini, ali i regiji.

Zabavni park će između ostalog imati roller coaster, tzv. vlak smrti, padajući toranj, panoramski točak, klizalište, karting, sobu digitalnih iluzija, kuglanu i arkadne video igre. Projekt će biti realiziran na području Kantona Sarajevo na površini od 30.000 četvornih metara.

U tijeku su pregovori s različitim razinama vlasti s ciljem realizacije projekta, a vrijednost ulaganja je oko 15 milijuna eura, piše Klix.ba.

U zabavnom parku je planirano i zapošljavanje gotovo 200 radnika te će značajno doprinijeti razvoju lokalnih zajednice i obogaćivanju turističke ponude BiH.

Hamad Alajmi, direktor Bosne u očima Gulfa, rekao je da redovito sudjeluje u projektima podrške lokalnim zajednicama u BiH te da je uvidio turistički potencijal države u koju ulaže velike napore, od promocije do gradnje infrastrukture.

U razgovoru za Klix.ba rekao je da dnevno gotovo 20 milijuna pratitelja na društvenim mrežama, koje on vodi, vidi ljepote BiH koje promovira te da mnogo njih svakodnevno dolazi u posjet zemlji.

“Uvjeren sam da je BiH skriveni biser u koji vrijedi ulagati. Bosanci i Hercegovci su vrijedan, srdačan i gostoprimljiv narod, a posebno me se dojmilo to što gdje god dođemo, iako me ne poznaju, pozivaju i dolaze na kavu”, dodao je Alajmi.

Kako doznaje portal, već postoji lokacija koja je predložena za smještaj zabavnog parka te će u izgradnji sudjelovati domaće i strane tvrtke.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Bilo bi lijepo kad bi bilo više vijesti iz naše EU, nego poplave ovih i ovakvih vijesti s Istoka i neke tamo “regije”.

Nadam se da će od 1. siječnja 2023., zahvaljujući schengenu i euru, stvari početi pomalo dolaziti na svoje mjesto i da ćemo imati više vijesti s našeg područja koje bi nas mogle istinski zanimati, a tek tu i tamo poneka vijest s bliskog Istoka kojeg se paušalno naziva “regija”, “ovi prostori”, “Balkan”, “region”… i sličnim pogrdnim imenima.

Samo nemojte naglo.

Svaki put kad dođem tamo, ne znam koji me vrag tjera da idem, proklinjem

gužvu u Gardalandu…i dok djeca ne znaju što bi prije..ja odmjeravam redove ispred sprava…ništa osim 100 eura posebne karte za svaku spravu ne zaustavlja čekanje od minimalno 45 minuta za svaku spravu..gužva paklena..od pepe do raptera..od slašija.do pomesa..a u aladinu smo čekali 50 minuta na pužeke i malo mesa..prokleti zabavni parkovi…tvornice za proizvodnju love..a popunjenost svaki dan u Gardalandu 99%!!!

New Report

Close