Kupuju tri vlaka s brzinom od 200 kilometara na sat

Autor: Poslovni dnevnik , 15. veljača 2021. u 07:33
Novi vlakovi, koji trebaju biti isporučeni do kraja godine, vjerojatno će biti kineski/PD

Vlakovi moraju biti dužine od 100 m, s najmanje 300 sjedala prvog i drugog razreda, a među ostalim traži se LED osvjetljenje, klizna vrata na električni pogon, …

Ministarstvo građevinarstva, prometa i infrastrukture Srbije raspisalo je natječaj za nabavku elektromotornih vlakova za brzinu od 200 kilometara na sat. Vlakovi se nabavljaju za promet na relaciji Beograd-Novi Sad-Subotica, a natječaj se odnosi na nabavku tri vlaka, piše portal eKapija.

Vlakovi moraju biti dužine od 100 m, s najmanje 300 sjedala prvog i drugog razreda, a među ostalim traži se LED osvjetljenje, klizna vrata na električni pogon, toaleti za osobe s ograničenom pokretljivošću, automati za tople napitke, Wi-Fi i sustav za zvučne obavijesti.

Potrebno je da ponuđač organizira i obuku za održavanje i upravljanje vlakom. Rok isporuke prvog vlaka je najkasnije do 31. listopada, a preostala dva do 31. prosinca ove godine. Jamstveno razdoblje za sve vlakove je dvije godine od operativnog prijema.

Ponuđač je obvezan u jamstvenom roku održavati softver za sustav sigurnosti, za pristup glavnom računalu, dijagnostiku upravljanja vučnim motorima, dijagnostiku vrata i toaleta, kao i softvera za sustav protuklizne zaštite i klimatizaciju.

Ponuđač treba dostaviti bankarsko jamstvo na iznos od 3% od iznosa ukupno ponuđene cijene. Prodavač će kupcu nakon potpisivanja ugovora predati bankarsko jamstvo za dobro obavljanje posla u visini od 10% od ukupne vrijednosti ugovora, bez PDV-a.

Avans se isplaćuje u visini do najviše 50% vrijednosti ugovora. Rok za podnošenje ponuda je 15. ožujak. Tomislav Momirović, ministar građevinarstva, prometa i infrastrukture potpisao je 6. siječnja s Chen Bo, veleposlanicom Kine u Srbiji, Memorandum o nabavci vlakova.

Memorandumom je dogovorena suradnja za potencijalnu nabavku elektromotornih vlakova za brzine od 200 kilometara na sat, koji će prometovati upravo na budućem pravcu Beograd-Novi Sad-Subotica.

Komentirajte prvi

New Report

Close