Kreće gradnja Deltinih poslovnih tornjeva

Autor: Poslovni dnevnik , 28. studeni 2023. u 06:52
U području nekretnina Delta Real Estate do 2027. planira uložiti više od 620 milijuna eura/Delta Holding

Riječ je o projektu mješovite namjene, sa stambenim i poslovno-komercijalnim sadržajima, na 300.000 m2 bruto površine, a budući da je projekt velik, gradnja će trajati nekoliko godina.

Nakon nedavnog otvaranja rekonstruiranog poslovno-kongresnog dijela Sava centra, Delta Real Estate planira započeti nova gradilišta u Beogradu i Novom Sadu.

U području nekretnina Delta Real Estate do 2027. planira uložiti više od 620 milijuna eura.

Angelina Nekić, generalna direktorica kompanije Delta nekretnine, za beogradske.rs kaže da kompanija u narednom periodu pokreće tri nova projekta.

Prvi je, kako je rekla, poslovni kompleks Delta Iron na 40.000 m2 modernih ureda, koji Novom Sadu nedostaje. Slijedi Delta Land, na Bulevaru despota Stefana u Beogradu, gdje je već počelo uklanjanje objekata.

Prema Nekićevim riječima, bit će to projekt mješovite namjene, sa stambenim i poslovno-komercijalnim sadržajima, na 300.000 m2 bruto površine, a budući da je projekt velik, gradnja će trajati nekoliko godina.

I u novobeogradskom bloku 20 uskoro počinje realizacija dugo najavljivanog kompleksa s poslovnim kulama i hotelom.

“Projekt uključuje izgradnju dvije poslovne zgrade i hotela međunarodnog lanca, a početak očekujemo početkom 2024. godine”, rekao je sugovornik, dodavši da svaki od navedenih projekata predstavlja Deltina idejna rješenja koja su prošla verifikacije od inozemni arhitektonski biroi.

Strateški je već odavno najavljen Deltin fokus na kongresni turizam, što je kompanija već djelomično i ostvarila velikim ulaganjem u Sava centar (koji će biti dovršen sredinom iduće godine) i željom da Beograd postane kongresni centar ovog dijela Europe.

Miškovićeva kompanija će zaokružiti hotelima. Delta posjeduje Crowne Plaza i, odnedavno, Radisson Collection. Nalaze se u neposrednoj blizini Sava centra. U samom centru grada nalazi se i hotel Indigo.

Komentirajte prvi

New Report

Close