Koronavirus nije zaustavio ulagače, Crna Gora će dobiti brojne nove hotele

Autor: Poslovni dnevnik , 16. siječanj 2022. u 22:00
Foto: Pixabay

Na popisu prioritetnih projekata iz područja turizma nalazi se 16 projekata čija je vrijednost oko 472 milijuna eura, a planirano je više od 2800 smještajnih jedinica i otvaranje 2000 radnih mjesta.

Pandemija nije zaustavila ulagače u turizam u Crnoj Gori, pa je najavljena ili je već počela izgradnja brojnih hotela i turističkih naselja.

Proširen je i popis prioritetnih projekata iz područja turizma, na kojem se sada nalazi 16 projekata čija je vrijednost oko 472 milijuna eura. Planirano je više od 2800 smještajnih jedinica i otvaranje više od 2000 radnih mjesta, piše portal eKapija.

Radisson Blu u Baru
Tako Kerzner International Holdings planira 2023. u luksuznom resortu Porto Montenegro otvoriti hotel SIRO Boka Place. U hotel će biti uloženo oko 100 milijuna eura. Imat će 96 soba, krovni bazen, fitness studio i centar za holistički oporavak i wellness.

Hotel Teuta u Risnu bit će potpuno obnovljen, a u planu je i proširenje, nakon čega će imati pet zvjezdica.

Investitor je kompanija Briv Construction iz Kotora, a u novom kompleksu planirana je gradnja depadansa i spa zone. Hotel će poslovati pod brendom Mövenpick, a ugovor o franšizi potpisali su Accor i Briv Construction. Mövenpick Risan Teuta Resort nudit će 175 soba.

198

soba imat će InterContinental Resort Amma u Čanju

Također, ALK Montenegro planira u tri projekta uložiti više od 100 milijuna eura. Jedan od projekata je i luksuzni hotelski kompleks s hotelom i dva stambeno-poslovna objekta u Tivtu. Hotel će imati 33 smještajne jedinice, dok je u stambeno-poslovnim objektima predviđena izgradnja 15, odnosno 29 apartmana.

A ukrajinska kompanija Liko Soho Group planira izgradnju condo hotela u Baru, u koji će uložiti 58 milijuna eura. Hotel će imati pet zvjezdica, 322 smještajne jedinice, a zaposlit će se 300 osoba. Poslovat će pod brendom Radisson Blu, a otvaranje se očekuje 2025.

Podgorička kompanija Hotspot Real Estate planira izgradnju apartmansko-turističkog kompleksa u Budvi. Predviđen je kompleks koji se sastoji od hotela i apartmanskih blokova. Hotel će imati 18 smještajnih jedinica, dok je u apartmanskim blokovima planirano 25 jednosobnih, 17 dvosobnih i četiri trosobna apartmana.

Obnova kompleksa u Sutomoru
Još jedan projekt je turističko naselje Inex Zlatna obala. Kompanija Otrant Star iz Bara planira potpunu obnovu i dogradnju tog kompleksa u Sutomoru.

Najavljeno je 76 hotelskih soba, što je 30 posto ukupnog kapaciteta kompleksa. U sklopu vila bit će 138 hotelskih soba i 34 apartmana. Ukupni kapaciteti kompleksa bit će 214 hotelskih soba i 34 apartmana.

U općini Bar, u naselju Dobre vode, kompanija Madam Palace planira istoimeni luksuzni turistički kompleks. Predviđen je hotela s pet zvjezdica mješovitog modela poslovanja, a sastojat će se od dva objekta. U prvom će biti stanovi. Objekat B je zamišljen kao kombinacija stanova i hotelskih soba, a u njemu će biti smješten spa i wellness centar.

Na popisu je i Amma Resort u Čanju, a riječ je o franšizi koju je investitor Čelebić grupa potpisala s hotelskim lancem IHG Hotels & Resorts. Otvaranje kompleksa InterContinental Resort Amma očekuje se 2023. godine. Imat će 198 soba, uključujući i 60 apartmana, kao i vile. Vrijednost investicije iznosi 77,01 milijuna eura

Komentirajte prvi

New Report

Close