Gradi se novi pogon Iskre za 15 milijuna eura

Autor: Poslovni dnevnik , 05. veljača 2023. u 09:10
Tvrtka se bavi proizvodnjom industrijske elektronike, TV antena, /Shutterstock

“Iskra Tela L” je u Laktašima osnovana 2007. godine kao podružnica matične kompanije “Iskra”i od tada posluje na teritoriji grada Laktaši.

U Mahovljanima kod Laktaša jučer je položen kamen temeljac za izgradnju novog postrojenja kompanije “Iskra Tela L” koju je 2007. osnovala slovenska “Iskra”.

Kako navodi portal Biznis Info, veliko je zadovoljstvo kada međunarodne kompanije, kao što je “Iskra”, pokažu interes za širenje svojih aktivnosti u Laktašima, naročito kada se ta investicija i realizira, rekao je gradonačelnik Laktaša Miroslav Bojić.

Povodom svečanosti polaganja kamena temeljca u Mahovljanima, Bojić je naglasio da su prihodi koje ostvaruje gospodarstvo ovog grada po stanovniku najviši u Republici Srpskoj.

“Investicija kao što je ova doprinijet će dodatnom povećanju prihoda, kao i poboljšanju kvalitete života građana Laktaša, ali i drugih koji posao pronađu u novim pogonima ove kompanije”, naglasio je Bojić.

“Iskra Tela L” je u Laktašima osnovana 2007. godine kao podružnica matične kompanije “Iskra”i od tada posluje na teritoriji grada Laktaši. Trenutno se bavi proizvodnjom industrijske elektronike, TV antena, kondenzatora, te brizganjem termoplasta i duroplasta.

“Iskra Tela L” trenutno broji 100 zaposlenih i plan je da do kraja 2023. u svom vlastitom proizvodnom objektu u Mahovljanima prošire proizvodnju, te da ukupno imaju 500 zaposlenih radnika. Ranije je spominjana vrijednost investicije u Laktašima od 15 miliona eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close