Turska kompanija podiže luksuzne stambene zgrade sa stanovima za turiste

Autor: Poslovni dnevnik , 12. svibanj 2020. u 05:31
Foto: GettyImages

U Crnoj Gori, prema službenim podacima, posluje više od 2150 tvrtki koje su osnovali ulagači iz Turske.

Turska kompanija T&T Investments and Real Estate, sa sjedištem u Tivtu, dobila je suglasnost Dragana Vukovića, glavnog državnog arhitekta Crne Gore za gradnju luksuznog stambenog objekta u Kotoru, na Kavaču.

Riječ je o stambenim zgradama sa stanovima za turiste, pišu Vijesti. Kompanija koju je 2018. osnovao Turker Tansel u Kotoru je kupila zemljište nešto manje od 900 četvornih metara, s pomoćnim objektom od 35 kvadrata.

Prema DUP-u koji je usvojen za područje Kavača, na parcelama od 700 do 1000 kvadrata, moguće je graditi objekte s prizemljem, dva kata i potkrovljem, kao i podzemnom garažom.

U Kavaču će graditi i turska kompanija iz Tivta Infinity Board&Paper. Riječ je o tri stambena objekta sa stanovima za turiste.

Usto, i kompanija Design & CO, također u vlasništvu turskih državljana, na Kavaču će graditi stambeni kompleks od pet zgrada. Izgradnja tog kompleksa počela je lani, a planirano je ukupno 119 stambenih jedinica.

Izvršni direktor kompanije Design & CO je Sonad Kiliclar, koji je i osnivač tivatske tvrtke sa 51 posto vlasničkog udjela. Osnivači su i Berat i Nejat Ujgur.

Ulagači iz Turske od 2007. do kraja 2018. godine u Crnu Goru ukupno su uložili 165,3 milijuna eura, prema podacima Agencije za promociju stranih investicija.

U Crnoj Gori, prema službenim podacima, posluje više od 2150 tvrtki koje su osnovali ulagači iz Turske.

Od većih investicija iz Turske, u Crnoj Gori posluje kompanija Toscelik, koja upravlja Željezarom Nikšić, dok Global Ports iz te zemlje upravlja kontejnerskim terminalima i općim teretima u Luci Bar. Također, otvoreni su i objekti velikih turskih brendova Dogtas i LC Waikiki.

Komentirajte prvi

New Report

Close