Jahorina je ove zime pravi hit, posjetilo je više od 110.000 skijaša

Autor: Poslovni dnevnik , 07. veljača 2023. u 22:00
Jahorina ove zime dobila stazu za sanjkanje na stazi sedam, dužine 700 metara/SHUTTERSTOCK

Olimpijska planina novoj je zimskoj sezoni dobila sistem s novoizgrađenim jezerom za umjetno osnježavanje, sve instalacije su u pogonu, a kapaciteti popunjeni.

U dosadašnjem dijelu zimske skijaške sezone na Jahorini je skijalo više od 110.000 skijaša dok je zbilježen broj prolaza dostigao gotovo 750.000.

Na ovoj olimpijskoj planini trenutna visina sniježnog pokrivača je 110 cm. Ski staze su sjajno uređene a skijaši i borderi uživaju u potpunom kapacitetu tog ski centra, priopćeno je iz Olimpijskog centra Jahorina. Sve instalacije vertikalnog transporta su u pogonu uključujući i dva nova lifta, sidro Prača i lift Oštra Glava.

I vremenske prilike zaslužne
Meteorolozi u narednim danima najavljuju pogodne uvjete za boravak na planini te su smještajni kapaciteti do kraja veljače u potpunosti popunjeni i to ne samo na Jahorini već i u okolnim mjestima.

Noćno skijanje je dostupno svaki dan u terminu od 18 do 21 sat dok gosti Jahorine od ove zime imaju priliku uživati na sanjkaškoj stazi dužine 600 m. Sanjkanje postaje omiljena aktivost mnogobrojnih gostiju Jahorine a dostupno je svaki dan u terminu od 16.00 do 18.00 sati.

Iz Olimpijskog centra Jahorina za ljubitelje bordanja najavljuju uskoro i zabavu na Snowboard parku na ski stazi Trnovo, a uz sjajne uvjete za skijanje mjesec veljaču će obilježiti i mnogobrojni prateći natjecateljski i zabavni događaji.

Uzlet turističkog prometa na Jahorini je započeo još prošloga ljeta. Direktor Olimpijskog centra Dejan Ljevnaić je tada istaknuo da su tokom ljetne sezone zabilježili četiri puta veći promet u odnosu na isto razdoblje 2021. godine, ali i premašili rezultate zimske sezone iz 2017.

20

hotela je u gradnji, a ukupna ulaganja Vlade premašila su 200 milijuna KM

Ozbiljne investicije
Valja podsjetiti da je Jahorina u novoj zimskoj sezoni ove ski-staze dobila sistem s novoizgrađenim jezerom za umjetno osnježavanje kapaciteta 30.000 metara kubnih. Olimpijski centar u zimsku sezonu ušao je s brojnim novitetima.

Izgrađena su dva nova lifta i to skilift tanjur “Oštra glava” za najmlađe skijaše na stazi Trnovo, dužine 120 metara i novi sklift sidro “Prača”, na istoimenoj stazi, dužine čak 900 metara, te 3,5 novih km rasvjete za noćno skijanje.

Ne smije se izostaviti ni nova staza za sanjkanje na stazi sedam, dužine 700 metara, kao ni novi snowboard park na stazi Trnovo, površine 3000 kvadratnih metara, opremljen preprekama i skakaonicama za izvođenje najzabavnijih trikova na snijegu.

Iz kompanije su nedavno najavili kako nastavljaju s investicijama na Jahorini, upotpunjuju svoju ponudu i žele ove zime ponuditi skijašima najbolje. Vlada RS na planinu je uložila više od 200 milijuna KM, a trenutno se gradi čak 20 hotela.

Novim sustavom za umjetno osnježavanje više od 70 posto staza na planini je pokriveno i to će doprinijeti da se produži zimska sezona.

Komentirajte prvi

New Report

Close