Izraelci želi otvoriti više trgovačkih centara, već se hvale jednim od najvećih na Balkanu

Autor: Poslovni dnevnik , 24. veljača 2022. u 14:00
Kompanija BIG Shopping Centers prošlog tjedna kupila je trgovački centar Delta City u Podgorici za 95 milijuna eura/Pixabay

Kupovina će biti obavljena preko BIG-ove podružnice, CEE-BIG, koja upravlja BIG-ovim operacijama u Srbiji.

Izraelska kompanija BIG Shopping Centers, koja je prošlog tjedna kupila trgovački centar Delta City u Podgorici za 95 milijuna eura, planira širenje u Crnoj Gori i kupovinu više nekretnina za izgradnju trgovačkih centara tj. retail parkova.

Nimrod Rinot, počasni konzul Crne Gore u Izraelu, rekao je Vijestima da je kupovina Delta Cityja dio sveobuhvatnog poslovnog plana BIG-a za Crnu Goru.

“BIG vjeruje u Crnu Goru i planira izgraditi nekoliko retail parkova, kao u Srbiji. Razmišljaju o kupovini dodatnih nekretnina u nekoliko gradova u Crnoj Gori. Vjerujem da će nakon povjerenja BIG grupe, u Crnu Goru doći ulagati i druge izraelske kompanije iz raznih raznih sektora, poput hotelskog turizma i drugih”, rekao je Rinot.

Prema kupoprodajnom ugovoru za Delta City od 95 milijuna za kupovinu 57 milijuna doći će iz bankarskog kredita. Kako prenose izraelski mediji, kupovina će biti obavljena preko BIG-ove podružnice, CEE-BIG, koja upravlja BIG-ovim operacijama u Srbiji.

Potpisivanje transakcije i bankarsko financiranje vodio je Uzi Eli, potpredsjednik za razvoj poslovanja u inozemstvu BIG grupe. Završetak transakcije ovisi i o odobrenju agencija za zaštitu konkurentnosti u Srbiji i Crnoj Gori.

Hay Galis, glavni direktor Big Shopping Centersa, istaknuo je da je dogovor potpisan u skladu sa strategijom kompanije koja ima za cilj nastavak širenje poslovanja u istočnoj Europi i na Balkanu.

“Kompanija nastavlja locirati strateška sredstva u regiji kako bi nastavila širiti komercijalnu moć i uspjeh koji je postigla u Srbiji. To je pozicionira kao jednu od vodećih kompanija u sektoru trgovine na Balkanu.

Trgovački centar u Crnoj Gori je najmoćniji u zemlji i jedan od najvećih na Balkanu, i u potpunosti je zakupljen, a mnogi vodeći međunarodni lanci zainteresirani su da se pridruže”, rekao je Galis.

Komentirajte prvi

New Report

Close