Hotel nitko ne želi niti za milijun eura manje: Budućeg vlasnika čekaju barem dva velika problema

Autor: Poslovni dnevnik , 28. srpanj 2020. u 05:33
Foto: Pixabay

Prvi tender za prodaju odmarališta oglašen je sredinom svibnja po cijeni od 4,7 milijuna eura, sredinom lipnja bio je drugi tender s nižom cijenom – 3,7 mil.

Prodaja Hotela Vojvodina u Igalu nije uspjela ni nakon drugog oglasa i milijun eura nižoj cijeni, koju su ponudili AP Vojvodina i Privredna komora Vojvodine, piše internetski portal b92.

Rok za podnošenje ponuda bio je 6. srpnja. Zainteresiranih kupaca je bilo, međutim epidemija korona virusa utjecala je na potencijalne kupce koji su za sada “odustali” od kupnje.

Vlasnici, nakon zadnjih parlamentarnih izbora u Srbiji, očekuju formiranje nove Vlade, nakon čega će donijeti odluku hoće li odmaralište biti ponovo ponuđeno na prodaju na trećem tenderu i pristupačnijoj cijeni, saznaje Radio Jadran, a prenosi b92.

Kupci smatraju kako je cijena previsoka s obzirom da su potrebna ulaganja

Prvi tender za prodaju odmarališta oglašen je sredinom svibnja po cijeni od 4,7 milijuna eura. Interes za kupnju iskazalo je tada 5 kupaca, međutim, smatrali su kako je cijena nekretnina previsoka, s obzirom da su kompleksu potrebna ulaganja.

10

posto cijene u vidu depozita trebao je uplatiti potencijalni kupac

Autonomna pokrajina Vojvodina i Privredna komora Vojvodine zatim su sredinom lipnja oglasile drugi tender i za milijuna eura spustili cijenu, na 3,7 milijuna eura. Ponuđen je hotel površine 421 metar četvorni u osnovi i poslovno ugostiteljski prostor površine 365 metara četvorni na katastarskoj parceli broj 927 KO Topla.

Prodajom je obuhvaćeno i dvorište površine 110 m2, kao i zemljište pod objektom. Na katastarskoj parceli 1013 KO Topla, prodavao se hotel, površine u osnovi 930 m2. Također, i drugi hotel –površine u osnovi 1065 m2.

Ova cijeli uključuje i dvorište od 2589 m2 i zemljište pod objektima. Kriteriji za izbor najpovoljnijeg ponuđača bila je visina ponuđene kupoprodajne cijene.

Ponuditelj je trebao uplatiti depozit – 10 posto od početne prodajne cijene, ali epidemija je stopirala prodaju “Vojvodne” kao i mnogih drugih nekretnina.

Prodaja je oglašena po teretom spora, koji se vodi pred privrednim sudom Crne Gore po tužbi “Igaloprometa”, radi utvrđivanja prava suvlasništva nad hotelom, sa poslovno-ugostiteljskim prostorom i dvorištem.

Postoji i opterećenje sa vremenski ograničenim pravom korištenja 19 smještajnih jedinica hotela, u korist ministarstva financija Srbije, porezne uprave i Regionalnog centra Novi Sad.

Komentirajte prvi

New Report

Close