Hotel Jugoslavija prodan za 27 milijuna eura

Autor: Poslovni dnevnik , 25. ožujak 2024. u 07:00
Foto: SHUTTERSTOCK

Mijenja se prostorni plan, a gradit će se stambeno-poslovni kompleks s vrhunskim hotelom.

Hotel Jugoslavija prodan je za 3,176 milijardi dinara (27 milijuna eura), kao vlasništvo poduzeća Danube Riverside u stečaju.

Kupac je MV Investment d.o.o. iz Beograda u stopostotnom vlasništvu Millenium Teama. MV Investment bio je jedini sudionik nadmetanja, pa je tvrtka Danube Riverside u stečaju, zajedno s hotelom Jugoslavija, prodana po početnoj cijeni.

Kompletirali lokaciju
Ukupna vrijednost imovine procijenjena je na 6,53 milijarde dinara, piše Biznis.rs. Dokumentaciju je potpisao Andrija Julić, direktor MV Investmenta.

“S početnom investicijom većom od 42 milijuna eura završili smo preuzimanje cijele lokacije bivšeg Hotela Jugoslavija. Proces smo započeli prije dvije godine, kupnjom 100 posto udjela u tvrtki MV Investment, koja je i danas vlasnik prostora u kojem se nalazi Grand Casino Beograd.

400

milijuna eura investicije najavljuje novi vlasnik Hotela Jugoslavija

Pokrenuli smo izmjenu i dopunu Plana detaljne regulacije, kako bismo mogli realizirati izgradnju modernog stambeno-poslovnog kompleksa s hotelom visoke kategorije na lokaciji koja to apsolutno zaslužuje”, navode iz tvrtke Millennium Team. Dodali su kako ukupna ulaganja koja planiraju u iduće četiri godine u taj projekt iznose više od 400 milijuna eura.

“Svaka čast i neka hotel dobro sja”, poručio je nakon završetka javnog nadmetanja stečajni upravitelj Ivan Čakarević. Kada plati izlicitiranu cijenu za Dunave Riverside, čuveni hotel Jugoslavija preći će u vlasništvo MV Investmenta kao poslovni prostor i jedinstvena cjelina sa suterenom, prizemljem, mezaninom i osam katova, kao i gradsko građevinsko zemljište od 45.613 četvornih metara.

No, na zemljištu je osnovana zajednička imovina Danube Riversidea u stečaju i tvrtke MV Investment iz Beograda.

U toku je, također i parnični postupak pred Privrednim sudom u Beogradu, i to po osporenom izlučnom zahtjevu kompanije Luka Beograd, gdje je tužitelj protiv stečajnog dužnika i MV Investment pokrenuo imovinsko-pravni zahtjev koji tereti dio katasterske parcele 2442/1 KO Zemun koja čini imovinu koja ulazi u pravno osobu.

Broj čestice govori da se radi o istom zemljištu čiji su suvlasnici Danube Riverside i MV Investment, a podsjetimo da je direktor Luke Beograd poznati biznismen Milan Beko.

Brojni preduvjeti
Uz zgradu i zemljište na prodaju su bile i umjetnine: kristalni luster težak 14 tona, koji je prošle godine proglašen dobrom koje uživa prethodnu zaštitu. Fontana Vodeni cvijet Aleksandra Zarina, dobio je status kulturnog dobra.

Inače, da bi potencijalni kupac mogao sudjelovati na dražbi, morao je ispuniti pet preduvjeta. Prvi je bio otkupiti prodajnu dokumentaciju u vrijednosti od tri milijuna dinara, a drugi uplatiti depozit od 1,27 milijardi dinara ili dati prvoklasnu bankovnu garanciju, a zatim dokaz o uplati dostaviti stečajnom upravitelju zajedno s prijavom za sudjelovanje u javnom natječaju.

Treći korak je svojevrsno “jamstvo ozbiljnosti”, budući da se potpisuje Izjava o gubitku prava na povrat pologa, dok su četvrti i peti potpisivanje Ugovora o povjerljivosti podataka. 

Komentari (2)
Pogledajte sve

Koliko tek vrijedi cjelokupni rivp, plag, arnt, hmst, jdrn i ostale turisticke firme ?

<p>istinski povezano s hr trzistem i turizmom kao takvim opcenito. ste i u ovaj portal prodrli komsije?</p>

New Report

Close