Hercegovina očekuje rekordnu turističku sezonu

Autor: Poslovni dnevnik , 07. ožujak 2024. u 22:00
Foto: SHUTTERSTOCK

U prva dva mjeseca ove godine zabilježen je veliki interes domaćih i stranih gostiju za turističke atrakcije u Hercegovini, posebno u Mostaru.

Mostar ove godine očekuje rekordan broj turista, zbog čega rastu ulaganja u smještajne kapacitete kako na području cijelog grada, tako i okolnih mjesta i šireg područja Hercegovine, potvrđeno je za Klix.ba.

Zamjenik direktora Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanskog kantona, Semir Temim, kaže nam da je već u prva dva mjeseca ove godine zabilježen veliki interes domaćih i stranih gostiju za turističke atrakcije u Hercegovini, posebno u Mostaru.

Ističe da se to najbolje očituje tijekom vikenda, kada se bilježe kolone automobila koje s juga i sjevera dolaze prema Mostaru. “Domaćih turista i gostiju iz regije svakako ima dosta ove godine, a činjenica je da i lijepo vrijeme ide u prilog”, kazao je Temin za Klix.ba.

Ističe da je Turistička zajednica HNK već predstavila ovo područje naše zemlje na nekoliko značajnih sajmova u regiji i europskim zemljama, te dobila odlične najave za ovogodišnju turističku sezonu.

“Najave su izvrsne i pokazuju da je sezona iz godine u godinu sve bolja. Sve je više turista, domaćih i stranih, a ono što me posebno veseli je činjenica da se povećava i broj smještajnih kapaciteta. Vidljivo je da ljudi masovno ulažu u turizam i postaju svjesni da je to grana gospodarstva od koje se ovdje itekako može zaraditi.”, objasnio nam je Temim.

Siguran je da će ovogodišnja sezona biti uspješnija od svih dosadašnjih te da će biti postavljen novi rekord po broju posjetitelja kako u Mostaru, tako i u cijeloj Hercegovini.

Osim velikog ulaganja u smještajne kapacitete, prema njegovim riječima, za cijelu Hercegovinu, ove godine dodatnu vrijednost imat će i zračna povezanost Mostara, kao središta Hercegovine s europskim destinacijama.

Tome u prilog govori i činjenica da su od travnja, uz redovne linije za Zagreb, uvedene i redovite linije za Beograd, München, Rim, Veronu i Bari, a uprava mostarske zračne luke očekuje preko 50.000 putnika, što je dvostruko više nego prošle godine. 

Komentirajte prvi

New Report

Close