Fitness startup Rolla od ulagača dobio 1,6 milijuna eura

Autor: Poslovni dnevnik , 05. prosinac 2021. u 22:00
Platforma za fitness i zdravlje osnovana je 2019. u BiH/www.rolla.ap

Platforma za fitness i zdravlje upućuje korisnike da treniraju u virtualnoj stvarnosti, u udobnosti doma, te ih potiče da te aktivnosti nastave i u stvarnom svijetu.

IT startup Rolla, društvena platforma za fitness koja korisnicima omogućava praćenje, natjecanje i zabavu dok vježbaju, dobio je ukupno 3,100.000 maraka (oko 1,6 mil. eura) od dva ulagača i time zatvorio investicijsku rundu serije A.

Osnovana 2019. u Bosni i Hercegovini, platforma za fitness i zdravlje upućuje korisnike da treniraju u virtualnoj stvarnosti, u udobnosti doma, te ih potiče da te aktivnosti nastave i u stvarnom svijetu.

Platforma se sastoji od dvije aplikacije: mobilna aplikacija Rolla One prati sve fitness metrike i tjelesnu aktivnost, dok desktop aplikacija Rolla World omogućava korisnicima trčanje i vožnju biciklom u virtualnom svijetu.

Igor Krezić, osnivač i direktor tvrtke Rolla, kaže da je primarna misija ove platforme promijeniti i poboljšati zdravlje korištenjem tehnologije.

“Iako je korištenje virtualnih svjetova i gamifikacije za vježbanje novi pristup, to nije zamjena za redovite aktivnosti na otvorenom. Rolla omogućava prijelaz između aktivnosti u zatvorenom u aktivnosti na otvorenom i pruža cjelovit pregled napretka”, rekao je Krezić.

On dodaje kako će ova investicija od strane Hellens Rock Capitala, privatne obiteljske tvrtke, te anđela ulagača iz Srbije, pridonijeti još bržem razvoju platforme s novim i poboljšanim funkcionalnostima za korisnike, kao i prodoru na konkurentnom tržištu fitnessa.

Uz daljnji razvoj platforme s novim mogućnostima i funkcionalnostima kao što su napredne fitness metrike, gamifikacija i treninzi, i to za što veći broj operativnih sustava, Rolla također planira proširiti svoj tim, optimizirati platformu i omogućiti podršku korisnicima.

Tim se trenutačno sastoji od 20 zaposlenika s više godina iskustva u razvoju softvera, ali očekuju da će se taj broj udvostručiti početkom sljedeće godine.

Kako su Rolla aplikacije u beta fazi razvoja svi zainteresirani mogu se besplatno prijaviti za beta testiranje i isprobati ih.

Aplikacija Rolla One dostupna je na Android i iOS platformama, te prati korisnikove dnevne fitness metrike i pruža uvid u zdravlje. Može se koristiti kao brojač koraka, dobiti detaljniji uvid u dnevne aktivnosti ili sudjelovati u raznim izazovima.

Aplikacija Rolla World dostupna je za Windows, macOS, Android TV, Google TV i Chromecast operativne sustave, a korisnicima omogućava vježbanje i natjecanje u virtualnom svijetu.

Komentirajte prvi

New Report

Close