Eurowings otkazao sezonske letove za Mostar

Autor: Poslovni dnevnik , 09. svibanj 2022. u 22:00
Eurowings je prekinuo prodaju karata za letove između Mostara i Düsseldorfa/PD

Zračne usluge trebale su se nastaviti 30. lipnja i izvoditi dva puta tjedno do kraja kolovoza.

Iako je niskobudžetni zračni prijevoznik Eurowings za ovu sezonu najavio letove na izravnoj liniji Mostar –Düsseldorf, to se ipak neće dogoditi.

Eurowings je, naime, prekinuo prodaju karata između ta dva grada, izvještava Bljesak.info.

Zračne usluge trebale su se nastaviti 30. lipnja i izvoditi dva puta tjedno do kraja kolovoza. Grad Mostar je, prvi put, uveo i autobusnu liniju za Zračnu luku.

Na taj način je Mostar ostao bez jedine komercijalne linije nakon više od dvije godine, a Zračnoj luci Mostar ostaju samo čarter linije.

“Uskoro bi trebale započeti i čarter operacije iz Poljske, Mađarske, Italije i Jordana. Čarter letovi iz Italije (Palermo i Catanija) od 31. srpnja do 3. rujna, letovi iz Amanna (Jordan) od 3. svibnja do 1. rujna, te letovi na relaciji Katowice – Mostar od 21. lipnja do 30. rujna”, rekao je u nedavnom razgovoru za agenciju Fena Ivan Ljubić, direktor Zračne luke Mostar.

Dodao je da zračna luka ima još mnogo upita, ali ne i potvrda iz Italije, Španjolske, Irske te da očekuje uspješnu sezonu.

Za Zračnu luku Mostar početkom veljače ove godine Gradu Mostaru isplaćen je prvi milijuna KM (oko 511.000 eura) od strane vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK).

Komentirajte prvi

New Report

Close