EP BiH uputila Kinezima i treće upozorenje

Autor: Poslovni dnevnik , 12. listopad 2023. u 17:00
Foto: Shutterstock

Konzorciju su uz suglasnost Vlade FBiH poslane tri opomene pred raskid Ugovora s pozivom da ispuni svoje obveze i pristupi realizaciji Ugovora.

Elektroprivreda BiH je uputila i treće upozorenje kineskom konzorciju s kojim je potpisan ugovor za izgradnju Bloka 7. Kineskom konzorciju China Gezhouba Group Company Ltd. i China Energy Engineering Group Guangdong Electric Power Designing Institute Co. Ltd (EPC izvođač) s kojim je 27. kolovoza 2014. godine potpisan Ugovor za izgradnju Bloka 7 TE Tuzla, do sada su uz suglasnost Vlade FBiH poslane tri opomene pred raskid Ugovora s poziv da ispuni svoje obveze i pristupi realizaciji Ugovora.

Konzorcij je u rujnu 2020. godine obavijestio JP Elektroprivreda BiH o povlačenju ugovorenog podizvođača za ključnu opremu i predložio alternativne podizvođače za ključnu opremu tijekom 2021. i 2022. godine.

Uzimajući u obzir novonastale okolnosti, Elektroprivreda BiH je, uz suglasnost Vlade FBiH, formirala stručni tim za pregovore s Konzorcijem u cilju realizacije Ugovora s novim podizvođačima ključne opreme, uz osiguranje najboljih uvjeta za Elektroprivredu BiH i Federacije BiH.

Uvažavajući ocjenu stručnog tima da ponuđeni alternativni podizvođači ključne opreme nemaju potrebne reference, znanja i iskustva za realizaciju Ugovora o izgradnji Bloka 7, JP Elektroprivreda BiH, uz suglasnost Vlade FBiH, donio je odluku da neće prihvatiti alternativne dobavljače opreme te je o tome obavijestio Konzorcij, sa zahtjevom da se uključi u realizaciju njegovih ugovornih obveza sukladno važećem Ugovoru.

Komentirajte prvi

New Report

Close