‘Državne uprave u regiji sve su fleksibilnije, a službenici postaju nositelji promjena’

Autor: Poslovni.hr , 15. listopad 2021. u 12:16
Foto: PD

Važnu ulogu ima i razmjena znanja, ideja i iskustava u rješavanju problema između javnih uprava u regiji kako bi se ostvarilo još jače povezivanje i usporedile prakse oblikovane različitim profesionalnim sredinama – zaključak je dvodnevne Regionalne konferencije o modernizaciji javne uprave koja je završena u Beogradu.

Više od 400 sudionika iz Srbije i regije je, tijekom dva dana konferencije o modernizaciji javne uprave u Beogradu imalo priliku od visokih predstavnika i predstavnica vlada Srbije, Sjeverne Makedonije, Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine, kao i stručnjaka iz Europske unije i Velike Britanije, čuti iskustva o izazovima, ali i primjere dobre prakse iz područja komunikacije i pružanja digitalnih usluga.

Državne uprave u regiji sve su fleksibilnije, a državni službenici se, kroz proces digitalizacije, osnažuju da budu nositelji promjena koje vode prema modernizaciji javne uprave. U tome važnu ulogu ima i razmjena znanja, ideja i iskustava u rješavanju problema između javnih uprava u regiji kako bi se ostvarilo još jače povezivanje i usporedile prakse oblikovane različitim profesionalnim sredinama – zaključak je dvodnevne Regionalne konferencije o modernizaciji javne uprave koja je završena u Beogradu.

“Vjerujem da su tijekom dva dana konferencije, na jasan način sagledane neke od ključnih tema i nedoumica s kojima se zaposlenici često susreću u javnoj upravi. Živimo u vremenu nezaustavljivih i brzih promjena koje zahtjevaju brzo djelovanje, a drago mi je što smo od različitih stručnjaka iz Srbije i regije čuli na koji način možemo svi zajedno da odgovorimo na izazove koji nam predstoje u modernizaciji javne uprave i pronalaženju načina da sustav bude još efikasniji i još više na usluzi građanima Srbije”, istaknuo  je Dejan Raketić, pomoćnik direktora Nacionalne akademije za javnu upravu prilikom zatvaranja konferencije.

Konferencija je realizirana u okviru projekta Obuka za državnu službu za 21. stoljeće u Republici Srbiji, koji provodi Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP), s Nacionalnom akademijom za javnu upravu i uz podršku Švedske agencije za međunarodni razvoj i suradnju (SIDA).

Komentirajte prvi

New Report

Close