Drvo-export kupio zemljište za 20 milijuna eura

Autor: Poslovni dnevnik , 27. siječanj 2024. u 13:00
Foto: SHUTTERSTOCK

Poduzeće Drvo-export iz Teslića, u vlasništvu vijećnika SNSD-a Srđana Klječanina Rufija, kupilo je početkom tjedna neposrednom pogodbom više od 56 dunuma zemljišta na Jahorini za 41,13 milijuna KM.

Jahorina je već nekoliko godina područje na kojemu se realiziraju veliki investicijski projekti, posebno u sektoru ziomskog turizma.

Očito je to prepoznala i kompanija Drvo-export iz Teslića kupio je zemljište na Jahorini za 41 milijun KM (oko 20,5 milijuna eura)

Poduzeće Drvo-export iz Teslića, u vlasništvu vijećnika SNSD-a Srđana Klječanina Rufija, kupilo je početkom tjedna neposrednom pogodbom više od 56 dunuma zemljišta na Jahorini za 41,13 milijuna KM.

Licitacija za prodaju ovog zemljišta u Ministarstvu trgovine i turizma RS nije održana jer su se na njoj pojavili samo Rufi (koji često tvrdi da nije vlasnik ove firme) i njegov direktor Mladen Markočević.

Komisija je odmah zaključila da se javno nadmetanje ne može provesti pa se prešlo na izravnu pogodbu. Tako je dvanaest parcela ukupne površine 56.405 četvornih metara, za koje je početna cijena bila 41.127.730 KM, prodano za “zaokruženih” 41.130.000 KM. Ima 30 dana da plati ponuđeni iznos.

Podsjećamo, Vlada RS je nedavno donijela odluku o prodaji parcela na Jahorini. Ideja o prodaji zemljišta potekla je od uprave Olimpijskog centra Jahorina, koja je tražila da se novac od prodaje iskoristi za servisiranje obaveza i kredita.

Predsjednik Nadzornog odbora Nedeljko Elek vršio je pritisak na Vladu i Pravobranilaštvo RS da im ustupi zemljište, ali od toga neće biti ništa, jer će novac od prodaje ovog zemljišta biti uplaćen u budžet Republike. Srpska.

Tvrtka Drvo-export lani je došla u središte pozornosti zbog otvaranja rudnika u selu Bistrica. Iako nije imao potrebne dozvole, vlasnik ove tvrtke Srđan Klječanin Rufi počeo je kopati, a u tome ga nisu spriječili ni višednevni prosvjedi mještana. Bez obzira na apele mještana, Vlada RS je Rufiju dodijelila koncesiju za otvaranje rudnika.

Komentirajte prvi

New Report

Close