Debakl sezone u jadranskom turističkom središtu. A trebali su obarati rekorde

Autor: Poslovni.hr , 24. srpanj 2023. u 07:23
FOTO: Despina Galani / Unsplash

Dugo najavljivana sezona u Budvi, zasad je poprilično podbacila. Ugostitelji pokušavaju spasiti sezonu i gubitke.

Zabrinjavajući rezultati turističke sezone dolaze iz Budve u Crnoj Gori. Toliko najavljivana sezona koja je trebala oboriti rekorde 2019. godine ne ide po planu, iako je srpanj pri kraju.

“Sam početak sezone od kraja ožujka je obećavao rekordne rezultate, međutim, trebali bi sada biti u špici sezone, a grad je poluprazan”, rekao je Luka Vučković, vlasnik jednog lokala i dodaje da je obujam posla jednak kako i u lipnju što se nikada nije dogodilo.

“Točno je da smo podigli cijene od deset do dvadeset posto, ali ne vidim u tome glavni problem jer je su cijene značajno veće u zemljama oko nas nego kod nas”, poručio je Vučković.

Iz Turističke zajednice Budve ističu da u gradu boravi više gostiju nego lani u isto vrijeme, no ti podaci moraju se uzeti s rezervom jer turistička zajednica nema precizne podatke o broju ležaja u privatnom smještaju nego samo navode procjene.

Predsjednik Udruženja ugostitelja Budve, Aleksandar Jovanović izjavio je da rezultati ipak nisu toliko dobri.

“Srpanj je podbacio kada je u pitanju privatni smještaj i vanpansionska potrošnja. Trenutno ima gostiju, ali su očekivanja bila veća, shodno dobroj predsezoni i najavama. Budva je malo skuplja za tradicionalne goste iz regije i to je razlog slabije potrošnje. Također, nova tržišta – Saudijska Arabija, Poljska i baltičke zemlje, nemaju kupovnu moć zapadnih gostiju, Skandinavaca, Britanaca”, ističe Jovanović, piše Nova.rs.

Komentirajte prvi

New Report

Close