Prijevoznici traže od države 500 eura po autobusu

Autor: Poslovni dnevnik , 19. ožujak 2021. u 07:33
Sektor koji zapošljava više od 2000 radnika u krizi je i morat će početi dijeliti otkaze/SHUTTERSTOCK

Sektor koji zapošljava više od 2000 radnika u krizi je i morat će početi dijeliti otkaze.

Crnogorski autobusni prijevoznici, koji su u Podgorici organizirali prosvjednu vožnju, traže sastanak s ministrima kapitalnih investicija, financija i socijalne skrbi i ekonomskog razvoja kako bi se našlo rješenje za taj sektor koji se zbog korona krize našao pred gašenjem.

Milan Stanović, predstavnik nevladine udruge Klaster prijevoza Crne Gore, rekao je da prijevoznici zapošljava više od 2000 osoba, te da je sektor u krizi i pred gašenjem, prenosi Mediabiro.

Stanović je objasnio da su bili prisiljeni organizirati prosvjednu vožnju, u kojoj je sudjelovalo oko 120 autobusa iz 70 tvrtki, jer nisu dobili nikakav odgovor od nadležnih institucija na zahtjev da im se pomogne. S prosvjedima će nastaviti.

“Tražimo izravnu financijsku pomoć od 500 eura po voznoj jedinici. Zahtijevamo i posebnu kreditnu liniju kod Investicijsko-razvojnog fonda, gdje bi se mogli zadužiti po povoljnijim uvjetima i gdje bi naše autobuse prihvatili kao osnovno sredstvo za kolateral.

Tu je i reprogram poreznih obveza na dvije godine i oslobađanje od plaćanja prolaska kroz tunel Sozina”, dodao je Stanović.

Prema njegovim riječima, autobusnim prijevoznicima trebaju konkretni odgovori. “Moramo znati da li da otpuštamo radnike, što ne želimo, jer je ovo sektor koji u normalnim uvjetima ima manjak radne snage. No ako budemo prisiljeni morat ćemo dijeliti otkaze”, poručio je Stanović.

Komentirajte prvi

New Report

Close