Imaju 62 milijunaša, većina su stranci

Autor: Poslovni dnevnik , 27. svibanj 2021. u 11:00
Foto: Shutterstock

S jednim do pet milijuna eura raspolaže 59 milijunaša.

U crnogorskim bankama su na kraju ožujka 62 građana imala više od milijun eura, dok je vlasnik najvećeg depozita od 23,6 milijuna eura stranac, priopćeno je iz Centralne banke Crne Gore (CBCG).

Iz CBCG-a Pobjedi je rečeno da je broj milijunaša jednak kao u ožujku prošle godine, dok je u odnosu na listopad 2020. manji za jedan, dok je depozit najbogatijeg udvostručen.

S jednim do pet milijuna eura raspolaže 59 milijunaša. Dvojica na računima imaju pet do deset milijuna, dok samo jedan ima više od deset milijuna eura. Većina milijunaša su stranci, oni su vlasnici 34 milijunska račun, a 28 pripada građanima Crne Gore.

Građani su krajem ožujka u bankama imali 1,8 milijardi eura, a štednja je lani povećana za 70,4 milijuna eura. Crnogorskim građanima pripada 1,29 milijardi, dok je na računima stranaca 509,6 milijuna eura.

Povećanju štednje u godini pandemije koronavirusa najviše su pridonijeli stranci.

Oni su u rujnu prošle godine u bankama imali 447 milijuna eura, što je 62 milijuna manje nego na kraju prvog tromjesečja ove godine. Štednju su povećali i crnogorski građani, čiji su depoziti porasli za 10 milijuna eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close