Cijeli svijet će vidjeti ono što je Njegoš opisivao: Nestvarna turistička atrakcija počinje s radom za nekoliko dana

Autor: Poslovni.hr , 07. kolovoz 2023. u 10:55
Foto: Unsplash

Prema projektu, žičara će imati 48 kabina i njen kapacitet je 1.200 putnika po satu.

Sitno se odbrojava do povijesnog puštanja u rad žičare koja povezuje Lovćen i Kotor i otkriva svu nestvarnu ljepotu Bokokotorskog zalijeva, ali i omogućava putnicima da je iz zraka.

Prema posljednjim najavama ova turistička atrakcija trebalo bi s komercijalnim vožnjama da startati 14. kolovoza. Testiranje i sve sigurnosne provjere su u završnoj fazi, piše B92.

“Ova jedinstvena turistička atrakcija zaista će dodatno, na svjetskoj razini, doprinijeti promociji Kotora i Crne Gore kao turističke destinacije. Fascinantni kadrovi s te žičare obići će svijet, a sva ljepota koju su u svojim djelima opisivali mnogi književnici, bit će po prvi put vidljiva i iz neke druge perspektive, kaže za RINU predsjednik općine Kotor”, Vladimir Jokić.

Početna stanica žičare nalazi se na lokalitetu Dub u blizini kotorskog tunela, dok je završna na Kuku, koji se nalazi podno Lovćena. Nadmorska visina na koju se putnici penju tijekom vožnje koja traje 11 minuta, jeste 1.348 metara. Prema projektu, žičara će imati 48 kabina i njen kapacitet je 1.200 putnika po satu.

“Bit će to turistička atrakcija za ponos, ne samo Kotoru i Cetinju već i čitavoj Crnoj Gori. I sada su mnogi turisti posjećivali Lovćen iz pravca Kotora, ali sada će to biti mnogo drugačije, lakše i ljepše za sve njih. Jedno nezaboravno iskustvo. Ne možemo, a da ne spomenemo, da će putovanje žičarom od Kotora do Lovćena dodatno smanjiti gužve u saobraćaju, jer su skoro svi gosti do te lokacije išli automobilima ili autobusima”, ističe Jokić.

Iako žičara Kotor – Lovćen još nije zvanično počela s radom, objavljene su cijene vožnje. Prema dostupnim informacijama cijena ulaznice u jednom smjeru biće 13 eura, a povratna karta za odrasle koštat će 23 eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close