Kompanija jednog od najpoznatijih poduzetnika na svijetu otvorila ured i regiji

Autor: Poslovni dnevnik , 10. lipanj 2022. u 10:53
Britanski milijarder sir Richard Branson/Reuters

Kompanija Virgin Pulse dio je poslovnog carstva jednog od najpoznatijih poduzetnika na svijetu, britanskog milijardera sir Richarda Bransona.

Kompanija Virgin Pulse u vlasništvu britanskog milijardera sir Richarda Bransona otvorila je svoj drugi ured u Bosni i Hercegovini. Nakon što je do sada investirala oko 40 milijuna KM i zaposlila 530 radnika u Tuzli, na red je došlo Sarajevo. Radi se o trenutno jednoj od vodećih kompanija u BiH iz IT industrije.

Inače, kompanija Virgin Pulse dio je poslovnog carstva jednog od najpoznatijih poduzetnika na svijetu, britanskog milijardera sir Richarda Bransona. Kako podsjeća Dnevni avaz, Virgin Puls je prije četiri godine preuzeo tuzlanski Piksel Interactive. Nakon preuzimanja kompanija je preimenovana u Virgin Pulse Bosnia i konstantno se širi.

Agencija za promociju stranih investicija proglasila je Virgin Pulse jednim od najznačajnijih stranih investitora u Bosni i Hercegovini u protekloj godini, piše Biznis info.

Inače, tuzlanski ured Virgin Pulsea nedavno je preselio u nove prostore, na mjestu zgrade nekadašnjeg kina Mladost. Zgrada je koncipirana da uposlenicima kompanije koja broji ukupno 530 zaposlenih omogućava praktično i ugodno okruženje.

Za izgradnju ovog poslovnog objekta bila je zadužena kompanija Inproz iz Tuzle. “Kao što je to bila praksa do sada, Inproz Group nastoji ispoštovati sve rokove, kao i očekivanja naših klijenata, tako da ni ovaj objekt nije bio iznimka”, navode iz Inrpoza.

Komentirajte prvi

New Report

Close