Boysen do kraja mjeseca otvara tvornicu u Subotici vrijednu 65 milijuna eura

Autor: Poslovni dnevnik , 01. studeni 2021. u 22:00
Foto: www.gradsubotica.co.rs

U Subotici su u tijeku ili se planiraju i drugi kapitalni projekti.

Do kraja mjeseca u Subotici će biti otvorena tvornica njemačke kompanije Boysen, najveća greenfield investicije u tom gradu, ukupno vrijedna 65 milijuna eura. To, ali i ostala ulaganja, privlače u vojvođanski grad sve više ljudi, javlja RTV.

Naime, zahvaljujući brojnim ulaganjima stranih kompanija kao što su Siemens, Continental ili Swarovski, u Privrednoj zoni Mali Bajmok u Subotici u proteklih desetak godina posao je dobilo oko 6500 radnika. Nisu svi zaposlenici iz Subotice jer je mnogo radnika došlo iz drugih krajeva Srbije.

“Svjesni smo da se ovih dana Subotica ubraja među vodeće gradove u Srbiji, s rastom cijena četvornog metra stambenog prostora, ali i stanova za unajmljivanje. Velik je priljev i zainteresiranost građana iz ostalih dijelova Srbije za dolazak na rad u naš grad zbog potrebe za kadrovima, jer samo pogon Boysena do 2024. treba zaposliti 507 radnika”, objašnjava Stevan Bakić, gradonačelnik Subotice.

Boysen je inače svjetski lider u proizvodnji ispušnih sustava za automobilsku industriju te ima proizvodne pogone na svim kontinentima.

U Subotici su u tijeku ili se planiraju i drugi kapitalni projekti. U završetak obnove Narodnog kazališta, obnovu i modernizaciju Opće bolnice i Gradskog stadiona, izgradnju vodovodne i kanalizacijske mreže i dva pročistača, u Čantaviru i Bajmoku, bit će uloženo gotovo 11 milijardi dinara (oko 90 mil. eura).

Komentirajte prvi

New Report

Close