Banke prodaju vikendice i zemljište po cijenama ispod tržišne vrijednosti

Autor: Poslovni dnevnik , 19. veljača 2021. u 06:44
U Srbiji se može kupiti kuća od 121 četvornog metra za 11.864 eura/PD

Riječ je o kućama, zemljištima i vikendicama u selima i manjim mjestima u Srbiji.

Na portalu Doboš nalazi se desetak nekretnina koje su posebno označene zbog sniženja jer se prodaju po cijenama daleko nižim od tržišnih. Riječ je o kućama, zemljištima i vikendicama u selima i manjim mjestima u Srbiji.

Zna se da banke na tom portalu oglašavaju prodaju jer vlasnici ne plaćaju rate kredita i da prilikom prve prodaje početna cijena u javnom nadmetanju iznosi 70 posto od tržišne, a ako se nekretnina ne proda, u drugom pokušaju stoji 50 posto od procijenjene tržišne vrijednosti, piše Dnevnik.

Tako u Melencima, gdje se nalazi poznata banja (toplice) Rusanda, na području Zrenjanina, banka prvi put prodaje kuću površine 121 četvorni metar za 11.864 eura. Drugi put prodaje se kuća u Turiji, selu u općini Srbobran. Banka nudi veliko obiteljsko imanje, na površini većoj od šest ari.

Tržišna vrijednost nekrentine veća je od dva milijuna dinara dinara (oko 16,5 tisuća eura), a sada se prodaje za oko 8800 eura.

U Subotici kuća s okućnicom i vinogradom prodaje se prvi put za 18.800 eura. Dvije kuće s pomoćnim objektom prodaju se u Staroj Pazovi za 22.124 eura, a u Vrbasu obiteljska kuća od 90 četvornih metara i pomoćni objekti, na površini većoj od 650 četvornih metara prvi put se prodaju za 30.970 eura. Također, vikendica od 33 četvorna metra u Rakovcu stoji samo 6500 eura.

Inače, tijekom prošle godine prodaja vikendica u Srbiji je udvostručena.

Komentari (3)
Pogledajte sve

…a što mislite – da je kod nas drukčije ?

kako se to prodaje ispod tržišne vrijednosti? da mogu dobit više sigurno ne bi prodali za manje?

A na slici iz priloga tipična vikendica iz te regije.

New Report

Close