Autoceste FBiH na burzi traže 30 milijuna KM za projekte

Autor: Poslovni.hr , 27. studeni 2022. u 21:59
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Datum dospijeća obveznica je 30. prosinca 2025.

Javno poduzeće Autoceste FBiH ponovo će izaći na burzu, ovog puta kako bi pokušalo pribaviti 30 milijuna KM koje namjerava upotrijebiti za predfinanciranje izrade projektne dokumentacije za projekte u sklopu izgradnje autoceste u FBiH. Poduzeće će emitirati 300.000 obveznica s valutnom klauzulom u eurima, nominalne vrijednosti 100 KM po obveznici. Obveznice će nositi prinos na glavnicu po nepromijenjenoj kamatnoj stopi 3,5% godišnje.

Datum dospijeća obveznica je 30. prosinca 2025. Upis će početi 22. prosinca 2022. i trajati do 28. prosinca. Namjena investiranja je predfinanciranje izrade projektne dokumentacije, izvođenje radova i konzultantske usluge nadzora nad izvođenjem radova. Predfinanciranje se odnosi na projekte: Dionica Mostar Sjever – Mostar Jug – Izrada idejnog i glavnog projekta za izgradnju dionice, revizija glavnog prijekta, izgradnja i nadzor nad izgradnjom; Tunel Prenj (Izrada idejnog i glavnog projekta za pristupne ceste tunela Prenj i Izrada detaljnog idejnog projekta s elementima glavnog projekta tunela Prenj, kao i izvođenje pripremnih radova za izgradnju tunela Prenj i usluge nadzora); Vranduk – Ponirak za izvođenje radova i usluge nadzora nad izgradnjom; Ponirak – Vraca za izvođenje radova i usluge nadzora nad izgradnjom.

Za ove projekte u tijeku su aktivnosti za osiguranje kreditnih sredstava kod međunarodnih financijskih institucija, i to EBRD, EIB i OFID.

Komentirajte prvi

New Report

Close