ASEE Group preuzima banjalučku softversku kompaniju DWELT

Autor: Poslovni dnevnik , 26. prosinac 2023. u 22:00
Foto: Shutterstock

Spajanje te dvije tvrtke prekretnica je u evoluciji pružanja usluga naplate i usluga financijske tehnologije u jugoistočnoj Europi i u regiji.

Velika međunarodna korporacija ASEE Group objavila je da preuzima većinski udio u bh. Informatička tvrtka DWELT, koja je, kako tvrde, vodeća regionalna softverska tvrtka, specijalizirana za komunalni sektor.

Spajanje te dvije tvrtke, kako ističu u priopćenju, prekretnica je u evoluciji pružanja usluga naplate i usluga financijske tehnologije, kako u jugoistočnoj Europi, tako i u regiji.

Veliki posao
DWELT je tvrtka koju je u Banja Luci osnovao Stefan Krneta. Prema podacima BiznisInfo.ba, DWELT je prošle godine imao prihod od oko 7,6 milijuna KM, te neto dobit od oko 4,7 milijuna KM. DWELT je najbrže rastuća kompanija u Bosni i Hercegovini koja razvija i unapređuje svoj jedinstveni tehnološki proizvod, softversku platformu za energetski sektor.

Najveća vrijednost DWELT-a

Njihov proizvod, Platforma X, fleksibilan je i agilan operativni sustav za komunalni sektor, kojeg karakterizira moderna tehnologija.

Njihov proizvod, Platforma X, fleksibilan je i agilan operativni sustav za komunalni sektor, kojeg karakterizira moderna tehnologija. Ta inovativna platforma pokreće digitalnu transformaciju cijelog energetskog sektora, osnažujući organizacije da krenu prema modernizaciji.

ASEE Grupa jedna je od najvećih informatičkih tvrtki u sferi proizvodnje i implementacije vlastitih softverskih rješenja i usluga u regiji jugoistočne Europe, Turske, Španjolske, Portugala, Andore, Kolumbije, Perua, Dominikanske Republike, Slovačke i Češke Republika. Tvrtka nudi ICT rješenja za različite industrijske vertikale uključujući financijski sektor, sektor plaćanja, javnu upravu i telekomunikacije.

Klijentima pod imenom Payten nude proizvode i usluge unutar sektora plaćanja. Od listopada 2009. dionice Asseco South Eastern Europe kotiraju na Varšavskoj burzi. ASEE je dio Asseco grupe, jednog od 10 najvećih dobavljača softvera u Europi, koji nudi sveobuhvatna, vlasnička IT rješenja za sve sektore gospodarstva. Vlastita rješenja čine više od polovice ukupnih prihoda od prodaje Asseco grupe.

Udruživanjem snaga, znanja, tehnologija te nastavkom već započetih projekata, obje će tvrtke učinkovitije nastaviti konsolidaciju proizvodnog portfelja za svoje kupce, ali i pozicionirati grupu kao lidera na regionalnom tržištu. Akvizicijom ASEE jača svoj portfelj u komunalnom sektoru, telekomunikacijama i industrijama povezanim s naplatom. Ovaj potez u skladu je sa strategijom širenja poslovanja grupe i jasnim ciljem – kontinuirano nuditi najnaprednije proizvode i usluge svojim kupcima.

Podudarne vizije
“Stefan i njegov tim dijele istu viziju o tome kako unaprijediti digitalnu transformaciju energetskog sektora u regiji. Njihovo izvrsno poznavanje najnovijih tehnoloških trendova i razumijevanje komunalnog poslovanja rezultirat će stvaranjem raznolikog i naprednog portfelja za usluge naplate, pametnog mjerenja i financijske tehnologije u grupi.

Pod jednim kišobranom bit ćemo usredotočeni na globalno širenje softverskih rješenja za komunalni sektor, šireći naše usluge i klijentelu u raznim industrijama”, rekao je Piotr Jeleński, izvršni direktor ASEE-a.

“Cilj nam je zajedno s našim partnerima pozicionirati DWELT kao globalno prepoznatljivu tvrtku za softver u komunalnom području”, rekao je Stefan Krneta, osnivač i direktor DWELT-a.

Komentirajte prvi

New Report

Close