ASA Grupa gradi prvu privatnu bolnicu u Sarajevu

Autor: Poslovni dnevnik , 20. kolovoz 2020. u 22:00
Partner na projektu trebao bi biti i Siemens/Shutterstock

Ulaganje je vrijedno oko 60 milijuna KM.

Na području sarajevske Općine Novi Grad gradit će se suvremena privatna bolnica. Ulagač je jedna od najvećih BiH kompanija ASA Grupa i njeni partneri, a izravan partner na projektu trebao bi biti i Siemens.

Ulaganje je vrijedno oko 60 milijuna KM (oko 30 mil. eura), najavio je Semir Efendić, načelnik Općine Novi Grad. “Imamo zahtjev za izgradnju privatne bolnice u blizini Doma zdravlja Novi Grad. Riječ je o zajedničkoj domaćoj i stranoj investiciji“, rekao je Efendić.

On je dodao da je Studiju za izgradnju bolnice pripremio Medicinski fakultet iz Beča te da bi ta investicija bila korisna u sitacijama zdravstvene krize poput ove koja trenutačno vlada.

Efendić je dodao da bi Studija o ventilacijskim koridorima u Kantonu Sarajevo spriječila izgradnju velikog broja planiranih projekata, među kojima i nove bolnice.

“Prema instrukcijama ministarstva trebali bi odbiti zahtjev za urbanističku dozvolu i reći da se to ne može graditi iako imamo važeći regulacijski plan. Kao Općina izdat ćemo upravne akte i urbanističku suglasnost i pozivam vladu i ministra da se ne igraju odluka jer će nas dovesti u pravnu nesigurnost s nesagledivim  posljedicama. Bit ćemo na meti tužbi investitora koji imaju svoje zemljište i važeću plansku dokumentaciju”, upozorio je Efendić.

Komentirajte prvi

New Report

Close