Aerodrom Sarajevo traži novčanu pomoć od vlade FBiH

Autor: Poslovni dnevnik , 01. srpanj 2020. u 22:00
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Najmanje dvije godine trebat će da se Međunarodni aerodrom Sarajevo vrati na razinu prije početka pandemije.

Međunarodni aerodrom Sarajevo zatražio je pomoć vlade Federacije Bosne i Hercegovine kako bi se spasio od gubitaka koje je pretrpio uslijed ekonomskih posljedica pandemije koronavirusa.

Vodstvo Aerodroma Sarajevo prije nekoliko dana sastalo se s Denisom Lasićem, federalnim ministrom prometa i komunikacija, kako bi razgovaralo o mogućoj pomoći, piše Klix.ba.

Tom prigodom direktori sarjevske zračne luke upoznali su ministra Lasića s trenutačnim stanjem u kompaniji, ističući kako će trebati najmanje dvije godine da se Međunarodni aerodrom Sarajevo vrati na razinu na kojoj je bio prije početka pandemije.

Sarajevski aerodrom zatražio je određena sredstva kako bi pokrio gubitke, a ministar Lasić obećao je da će obavijestiti vladu FBiH o problemu da bi osigurala financijsku pomoć.

Od ponovnog otvaranja aerodroma u glavnom gradu BiH nekoliko zrakoplovnih kompanija nastavilo je sa svojim letovima, uključujući Austrian Airlines, Turkish Airlines, Air Serbia, Croatia Airlines, Wizz Air i Eurowings, dok je Pegasus Airlines trebao jučer obnoviti svoju liniju za Istanbul, dok FlyDubai uvodi svoje linije od 8. srpnja.

Zbog pandemije, Međunarodni aerodrom Sarajevo bio je zatvoren za putnički promet od 30. ožujka do 1. lipnja.

Komentirajte prvi

New Report

Close