Aerodrom Morava u Kraljevu bit će regionalni centar za cargo promet

Autor: Poslovni dnevnik , 08. prosinac 2020. u 21:59
Zračna luka Morava trenutačno ima dozvolu za obavljanje putničkog prometa, ali ne i za prijevoz tereta

Aerodrom Morava u Kraljevu trenutačno ima dozvolu za obavljanje putničkog zračnog prometa.

U prvih deset meseci ove godine s aerodroma Konstantin Veliki u Nišu prevezeno je 404.164 kg robe, a u istom razdoblju lani 961.562 kg, što je smanjenje za 57,9%.

“Očito je da je proglašenje pandemije utjecalo ne samo na putnički, već i na cargo promet”, kaže za eKapiju Mihajlo Zdravković, direktor kompanije Aerodromi Srbije. Opremanjem aerodroma Morava u Kraljevu država planira da ta zračna luka u sljedećem razdoblju postane regionalni centar za prijevoz robe.

Aerodrom Morava u Kraljevu trenutačno ima dozvolu za obavljanje putničkog zračnog prometa, ali nema dozvolu za obavljanje cargo prometa, piše portal eKapija.

“Nadležno Ministarstvo građevinarstva, prometa i infrastrukture završava izradu Prostornog plana posebne namjene za područje aerodroma, koji treba omogućiti izgradnju najsuvremenije uzletno-sletne staze i pratećih sadržaja nužnih za prihvaćanje najvećih zrakoplova koji se koriste u cargo prometu”, kaže Zdravković.

Prema njegovim riječima, izgradnja novih prometnica omogućit će da se roba iz svih krajeva Srbije brzo dopremi do aerodroma Morava.

Komentirajte prvi

New Report

Close