Superbrzi Telemachovi internetski paketi uz prvu hrvatsku 10 Giga optičku mrežu

Autor: Promo , 12. svibanj 2021. u 11:11
Telemach Hrvatska

Telemach će zahvaljujući podršci matične kompanije United Grupe uložiti 100 milijuna eura u izgradnju 10 Giga optičke mreže u Hrvatskoj.

Telemach Hrvatska spreman je korisnicima ponuditi pristup prvoj hrvatskoj 10 Giga optičkoj mreži, uz tri paketa koja kombiniraju superbrzi internet i fiksnu telefoniju na najbržoj mreži u zemlji. Telemach u sljedećih pet godina svojom 10 Giga optičkom mrežom planira pokriti trećinu Hrvatske, odnosno više od 500.000 kućanstava.

Svi korisnici Telemacha mogu birati između triju jednostavnih paketa optičkog interneta s brzinama od 300 Mbps, 1 Gbps i 2 Gbps. Početni paket Telemacha Hrvatska čak je do deset puta brži od prosječne brzine interneta u zemlji, koja iznosi 30 do 40 Mbps. Cijene paketa vrlo su pristupačne, a korisnici mobilne mreže Telemach koji se pretplate i na optički internet ostvaruju dodatne popuste.

Viktor Pavlinić, Tele2 Photo: Josip Regović/PIXSELL

Optička mreža kompanije Telemach Hrvatska u ovom trenutku dostupna je za oko 7000 domova na području Novog Zagreba, a do kraja godine bit će omogućen pristup više od 70.000 kućanstava jer Telemach ubrzano nastavlja sa širenjem mreže.

„Uvođenjem interneta i fiksne telefonije Telemach Hrvatska postaje operator s tri telekomunikacijska servisa i pozicionira se kao najnapredniji internetski servis i mreža. Upravo na to mislimo kada kažemo da smo posvećeni pružanju najnaprednije tehnologije našim korisnicima za najinovativnije proizvode i usluge i najbolje korisničko iskustvo. Investicija Telemacha Hrvatska u izgradnju superbrze optičke mreže pomaže ubrzanju hrvatske digitalne transformacije i boljem korištenju ekonomskih i socijalnih prednosti koje ona donosi“, rekao je predsjednik Uprave Telemacha Hrvatska Viktor Pavlinić.

Telemach će zahvaljujući podršci matične kompanije United Grupe uložiti 100 milijuna eura u izgradnju 10 Giga optičke mreže u Hrvatskoj. United Grupa obvezala se na investiranje do 230 milijuna eura u Hrvatsku u sljedećih pet godina, za proširenje optičke mreže koja omogućuje 10 gigabita u sekundi i u infrastrukturu mobilne 5G mreže.

Planiranim ulaganjima Telemach Hrvatska i njegova matična kompanija United Grupa pomoći će Hrvatskoj osigurati digitalnu budućnost, s jamstvom kako su fiksna i mobilna mreža spremne podržati buduće potrebe svih korisnika.

TELEMACH HRVATSKA

Telemach Hrvatska postao je dijelom United Grupe u svibnju 2019., kada ga je preuzeo vodeći telekomunikacijski i medijski operator u jugoistočnoj Europi, sa sjedištem u Nizozemskoj. Stoga je Telemach Hrvatska u proteklom razdoblju bio u intenzivnom procesu reorganizacije poslovanja, a kompanija je istodobno ostvarila stabilnost poslovanja i dobre poslovne rezultate. Vjeruju da će i u 2021. nastaviti s istim pozitivnim trendovima, a izvrstan je pokazatelj i rast broja zaposlenika, s čak 160 novih kolega na samom početku 2021. godine. Tako su već sada dosegnuli brojku od 563 zaposlenika, a trend zapošljavanja nastavljaju i u nadolazećim mjesecima.

 

UNITED GRUPA

United Grupa, sa sjedištem u Nizozemskoj, vodeći je telekomunikacijski i medijski operator u jugoistočnoj Europi. Kompanija posluje u osam zemalja i na kraju 2020. godine ima približno 11 milijuna korisnika i više od 12.500 zaposlenika. United Grupa ima najširu pokrivenost mrežom u regiji te korisnicima nudi najatraktivniji izbor TV sadržaja iz cijelog svijeta. Značajna ulaganja u digitalnu infrastrukturu, medijski sadržaj i tehnologiju osiguravaju izvrsnost proizvoda i usluga koje pruža korisnicima. United Grupa od ožujka 2019. godine u većinskom je vlasništvu BC Partnersa, jedne od najvećih investicijskih kompanija u svijetu.

U sklopu United Grupe u Hrvatskoj posluje telekom operator Telemach Hrvatska te televizije i portali Sport Klub i N1, Nova TV, Doma TV kao i portal dnevnik.hr.

Komentirajte prvi

New Report

Close