Drugi Falkensteiner Punta Skala triatlon

Autor: Poslovni.hr , 29. travanj 2015. u 13:39
Foto: Falkensteiner

Falkensteiner Resort Punta Skala ponosno najavljuje drugi Falkensteiner Punta Skala triatlon te poziva sve entuzijaste, zaljubljenike u sport i profesionalce da 16. i 17. svibnja 2015. godine testiraju svoje granice i iskuse čisti adrenalin.

Drugi po redu Falkensteiner Punta Skala triatlon održat će se 16. i 17. svibnja u okolici Falkensteiner odmarališta Punta Skala u Petračanima, u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Zadra, TK Split i TK Zadar. Ovogodišnji Falkensteiner Punta Skala triatlon donosi brojne novosti te čak dva državna prvenstva Hrvatske: olimpijski triatlon i mješoviti timski štafetni triatlon koji se po prvi put održava u Hrvatskoj.

Na prvom Falkensteiner Punta Skala Triatlonu 58 prijavljenih natjecalo se u 4 discipline a ove godine Falkensteiner Punta Skala triatlon priprema doista spektakularno sportsko događanje na koje se do sada prijavilo 145 natjecatelja, a bogate nagrade osigurat će tvrtke Falkensteiner i Polleo Sport.

Rekreativci svih nivoa fizičke spremnosti mogu se natjecati na ovogodišnjem triatlonu, koji obuhvaća discipline: plivanje, vožnja biciklom i trčanje. Natjecatelji mogu birati između čak šest različitih natjecateljskih disciplina koje su prilagođene svim uzrastima, rekreativcima, ali i vrhunskim profesionalcima, a s obzirom da su utrke podijeljene u dva dana, moguće je sudjelovati na više utrka, ovisno o spremnosti i afinitetima.

Prvi dan triatlona započet će velikim izazovom, državnim prvenstvom Hrvatske u Olimpijskom triatlonu sa 1500 m plivanja, 40 km vožnje bicikla i 10 km trčanja namijenjenom onim najspremnijima. Za početnike idealan izbor predstavlja Supersprint Triatlon sa 375 m plivanja, 10 km vožnje bicikla i 2,5 km trčanja, obzirom na kraće rute. Profesionalni atletičari, ali i amateri izazov mogu potražiti u uličnoj utrci dugoj 10 km.

Drugi dan triatlona rezerviran je za još jednu zanimljivu disciplinu, Mješoviti timski štafetni triatlon čije se državno prvenstvo po prvi puta održava u Hrvatskoj. S 300 m plivanja, 6.6 km vožnje bicikla te 1.75 km trčanja sigurno će pobuditi znatan interes među sportašima i sportašicama koji će imati priliku dokazati svoju izdržljivost. Najmlađi sportaši se mogu okušati, ali i zabaviti, sudjelovanjem u Akvatlonu s 150 m plivanja i 800 m trčanja, dok će rekreativci imati priliku testirati svoje granice u u kratkoj, ali zahtjevnoj trci, Duatlonu s 1,75 km trčanja, 6 km vožnje bicikla i 1 km trčanja.

Komentirajte prvi

New Report

Close