Potpisan ugovor o kreditiranju iz programa Kreditom do konkurentnosti

Autor: Poslovni.hr , 20. ožujak 2015. u 13:48
Foto: Patrik Maček / Pixsell

Ugovor o kreditiranju poduzetnika Zagrebačke županije u sklopu programa Ministarstva poduzetništva i obrta “Kreditom do konkurentnosti” potpisali su u petak ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić i predstavnici poslovnih banaka.

Ugovor o kreditiranju poduzetnika Zagrebačke županije u sklopu programa Ministarstva poduzetništva i obrta "Kreditom do konkurentnosti" potpisali su u petak ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić i predstavnici poslovnih banaka.

Ugovor je potpisan u Drvnoj industriji Rubinić (DIR) u Gornjoj Reci pokraj Jastrebarskog.

Zagrebačkoj županiji je za provedbu programa utvrđen kreditni potencijal od 63 milijuna kuna.

Cilj programa je povoljnim kreditiranjem, uz smanjenje kamata, omogućiti malim poduzetnicima lakši pristup izvorima financiranja za unapređenje poslovanja.

Programom Kreditom do konkurentnosti, planirano je otprilike 500 kredita, za obrtna sredstva, kupnju nove opreme i/ili slično, a poduzetnici će moći tražiti od 100 tisuća do 5 milijuna kuna.

Ministar Maras nakon potpisivanja je izjavio kako bi konačna kamata na poduzetničke kredite, uključujući subvencije Ministarstva, županije i gradova, mogla biti ispod dva posto što je ocijenio vrlo konkurentnim.

On očekuje da će se na području Zagrebačke županije kreditima iz programa Kreditom do konkurentnosti, pomoći realizacija najmanje 25 projekata te je najavio da bi ukupni predviđeni iznos od 63 milijuna kuna mogao biti povećan.

Prema njegovim riječima, u zadnje tri godine poduzetnicima s područja Zagrebačke županije plasirano je 50 milijuna kuna kroz program Poduzetnički impuls.

Župan Kožić istaknuo je da poduzetnici zagrebačkog prstena praktički mogu računati na izvore financiranja koji su vrlo slični onim u drugim zemljama EU-a te zahvalio predstavnicima banaka koji sudjeluju u programu Kreditom do konkurentnosti.

Zahvaljujući uvjetima kreditiranja vrlo sličnim kao u EU-u domaći će poduzetnici lakše konkurirati na međunarodnim natječajima, kaže on.

Direktor DIR-a Ivan Rubinić, čija tvrtka je jedan od korisnika kreditnih sredstava iz programa, ističe kako se nada da će sve više poticaja biti usmjereno u proizvodnju. Izvijestio je kako DIR tijekom 2015. godine planira investirati u novu proizvodnu halu, nove sušionice i kotlovsko postrojenje.

Komentirajte prvi

New Report

Close