Poduzetnicima 15,5 mil. kuna za konkurentnost

Autor: Poslovni dnevnik , 09. ožujak 2015. u 22:00
Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras/I. Galović/PIXSELL

Novac od MINPO-a i HAMAG-BICRO-a dobit će tvrtke i obrtnici.

Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je otvoreni javni poziv za tri programska područja iz njihova ovogodišnjeg programa Poduzetnički impuls – Program poticanja poduzetništva i obrta za 2015. godinu.

Radi se o područjima Cjeloživotnog obrazovanja za obrtnike, Jačanju konkurentnosti uslužnih djelatnosti te jačanje konkurentnosti prerađivačke industrije. Za edukaciju obrtnika namijenjeno je ukupno dva milijuna kuna, a natječaj će biti otvoren do iskorištenje sredstava ili najdulje do 13. studenoga ove godine. Kako navode u samom MINPO-u, prioritet ovog projekta je poticanje ulaska kvalitetnih i motiviranih kadrova u obrtništvo koji mogu pridonijeti rastu i razvoju sektora.

Potpora od Ministarstva se tako može koristiti za troškove polaganja ispita o stručnoj osposobljenosti, majstorskog i pomoćničkog ispita ili pak za pripremu za polaganje ispita o stručnoj osposobljenosti i majstorskog ispita Za jačanje konkurentnosti uslužnih djelatnosti osigurano je pet milijuna kuna, a za jačanje konkurentnosti 8,5 milijuna kuna. Za prvu mjeru je davatelj potpore samo Ministarstvo poduzetništva i obrta, a za ostale dvije agencija HAMAG-BICRO.  

Komentirajte prvi

New Report

Close