Cijela priča je počela jednim jednostavnim dnevnim ritualom. "Često pijem čaj i kavu, te sam redovito, po bakinom starom savjetu, bacala ostatke od čaja i kave pod svoje jagode, limun i mandarinu.
Primijetila sam da od toga bolje rastu i otpornije su. Jednog dana tijekom obavljanja ovog svog rituala, zaključila sam da bi se nešto novo, kreativno i inovativno moglo napraviti iz svega toga. "Brainstormingom" i povezivanjem očitih potreba koje sam uočila, došla sam do ideje što napraviti s talogom od kave i ostacima od čaja – olovku koja će služiti kao gnojivo za biljku", pojasnila je Mateja Kuhar. Mlada inovatorica čiji je projekt ušao u finale akcije Zaba Moj Start došla je do zaključka da se sirovine za eko olovku mogu nabavljati od lokalnih kafića koji talog od kave i vrećice od čaja nakon uporabe bacaju te je u ideju ukomponirala i latice koje se skupljaju od lokalnih cvjećarskih obrta.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu