Što se sve može raditi nakon studija ekonomije?

Autor: Poslovni.hr , 29. travanj 2020. u 09:19

Ovo je nastavak priče o alumnima Zagrebačke škole ekonomije i managementa kojih je danas više od 2800 i koji svojim postignućima razbijaju stereotipna razmišljanja što se sve može sa završenom ekonomijom.

Jelena Sokol, alumna ZŠEM-a je u svega dva mjeseca od obrane završnog rada dobila ponudu u sklopu stručnog usavršavanja u računovodstvenom odjelu tvrtke Naftalina. Nakon toga, Jelena se vraća u rodni Split te nastavlja svoju karijeru kao voditelj operativnog poslovanja jedne splitske kompanije. Taj posao je objedinjavao organizaciju poslovanja, nabavu, logistiku te koordinaciju zaposlenika. Sada Jelena radi kao prodajni predstavnik za poslovne korisnike u renomiranoj telekomunikacijskoj kompaniji A1.

Damir Kopljar, alumni ZŠEM-a, započeo je svoje obrazovanje na FER-u gdje je i diplomirao. Tijekom studija, Damir je paralelno završio i preddiplomski studiji ZSEM-a te trenutno dovršava MBA program. Ovaj dvadesetpetogodišnjak svoju karijeru je započeo u tehnološkim firmama FireEye i Ericsson, a nakon početne pozicije pripravnika, već preko godinu i pol radi kao financijski manager za Hrvatsku i Sloveniju u kompaniji Procter & Gamble.

Mia Salman, ovu ZŠEM-ovu alumnu ne treba previše predstavljati obzirom da su je otpočetka njezine karijere pratili razni časopisi i portali, i objavljivali njezine intervjue. Mia je po završetku Zagrebačke škole ekonomije i managementa otvorila već godinama omiljenu destinaciju brojnim Zagrepčanima – slastičarnu Meet Mia. Da se kreativa ne pronalazi samo iza copywritinga, slikarstva i slično, jasno pokazuje hrabar potez Mie koja se u poduzetničke vode upustila s 23 godine i do danas nudi brojna unikatna i kreativna slatka iznenađenja svakom sladoksucu.

Mate Knezović svoje radno iskustvo započeo je stručnom praksom u kompaniji Nestle, zatim u kompaniji A1, a 2016. pridružio se uspješnoj tvrtci Agrivi kao menadžer za strateška partnerstva, a sada je na poziciji COO. Mate je i član nadzornog odbora u tvrtki Almos d.o.o.  te predsjednik nadzornog odbora u Selk d.d. Odabran je među 30 uspješnih ljudi mlađih od 30 godina na VIDI Awards BIG3 konferenciji 2018. godine. Tijekom studija bio je na čak tri međunarodne razmjene, sveučilište ITESM u Mexicu, Asian University na Tajlandu te na ljetnoj školi sveučilišta EASM u Njemačkoj.

Iza Maje Dobrić Zdeličan, jedne od prvih ZŠEM-ovih alumna, je desetljeće karijere u kontrolingu. Kompaniji Dukat pridružila se 2010. kao specijalist za kontroling, a od 2015. godine je na poziciji direktorice kontrolinga. Međunarodno iskustvo stekla je u Španjoskoj na studentskoj razmjeni na University of Navarra.

Nakon preddiplomskog i diplomskog studija na ZŠEM-u, Martina Čaić radila je kao predavač na Katedri za marketing i turizam, a potom nastavila svoje obrazovanje na Sveučilištu u Maastrichtu, gdje je doktorirala na temu Social robots in value networks. Trenutno radi kao znanstveni istraživač na Hanken School of Economics u Finskoj te kao postdoktorand na Sveučilištima Karlstad u Švedskoj te Aalto u Finskoj.

Vedrana Bogdan svoju karijeru, u području ljudskih potencijala, gradi u kompaniji SAP u Njemačkoj. SAP-u se pridružila 2012. godine kroz program stručne prakse, a sada obnaša funkciju Senior Solution Advisor SAP SuccessFactors. Tijekom preddiplomskog studija bila je na razmjeni na prestižnoj ESB Business School u Njemačkoj, a MBA program upisuje sada kao stipendistica Zagrebačke škole ekonomije i managementa i pobjednica Global MBA natjecanja u kojemu je najbolje riješila Harvard Business School case study.

Ivor Bihar, nakon višegodišnjeg iskustva u Degordianu, od 2016. godine operativni je direktor u inovativnoj kompaniji Mediatoolkit. Mediatoolkit je najbrži i najjednostavniji softverski alat za praćenje medija kojeg koriste klijenti iz preko 100 država diljem svijeta. Tvrtka Mediatoolkit u zadnje je tri godine birana kao Najbolji poslodavac među malim tvrtkama u Hrvatskoj. Ivor je tijekom preddiplomskog studija na ZŠEM-u međunarodno iskustvo stekao na razmjeni na Universidad de Alcalá u Madridu, a diplomske studije završio je iz financija na Sveučilištu NOVA u Lisabonu te međunarodnog menadžmenta kroz CEMS program studirajući u Belgiji i Portugalu.

Martina Bilić nakon završenog preddiplomskog i MBA programa ZŠEM-a s prosjekom 5.0 Martina je nastavila svoje obrazovanje te stekla međunarodnu ACCA akreditaciju za profesionalne računovođe. Martina je dio studija provela na međunarodnoj razmjeni u Americi na John Carroll sveučilištu, stručnu praksu odradila je u Adidasu u Njemačkoj. Šest godina radila je na ZŠEM-u kao asistent i predavač na Katedri za financije i računovodstvo, a sada profesionalnu karijeru gradi u Švicarskoj u kompaniji Roche gdje je već više od 5 godina, a trenutno na poziciji Senior Finance Compliance Auditor.

Ana Marija Lenardić Janeš tijekom studija odradila je dvije stručne prakse u svjetski poznatoj konzultantskoj tvrtki Roland Berger te agenciji za istraživanje tržišta Hendal. Nakon završenog MBA programa sa specijalizacijom u marketingu Ana Marija je bogato radno iskustvo počela stjecati u međunarodnoj marketinškoj agenciji Grey Group, Allianz osiguranju, a potom i tvrtki Poslovna inteligencija. A od 2015. karijeru nastavlja u kompaniji Dell, a trenutno je na poziciji Marketing managera za ukupno 9 zemalja, Adriatic i Bugarsku.

Ana Krešić je tijekom preddiplomskog studija bila na međunarodnoj razmjeni u Barceloni Universidad Carlos III de Madrid, a nakon čega je upisala i master na Barcelona Graduate School of Economics. Ana je odradila dvije stručne prakse, u HNB-u, a zatim i u Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD) u Parizu. Ana je od 2015. u EBRD (European Bank for Reconstruction and Development), a trenutno na funkciji ekonomista za istočnu Europu i Kavkaz sa sjedištem u Kijevu, Ukrajina.

Nikola Meteš završio je preddiplomski studij na ZŠEM-u, studentsku razmjenu proveo na John Carroll svečilištu u Americi, a nakon što je u Hrvatskoj gradio karijeru u području event managementa i marketinga, odlučuje se za daljnje usavršavanje kroz diplomski studij u Americi na sveučilištu Loyola u Chicagu. Nikola je bogato iskustvo stjecao u marketingu uspješnih tvrtki kao što su Simpler Media Group, Inc., Oakland Athletics, Oakland Athletics, Sunceco i Bonitasoft, a trenutno je zaposlen u FCB Chicago kao Campaign Solutions Manager. Nikola je i glavni  tajnik „Udruženja hrvatsko-američkih poduzetnika“ (ACAP) koje organizira najutjecajnije okupljanje Amerikanaca hrvatskih korijena u Sjevernoj Americi.

Komentirajte prvi

ORGANIZATOR
GLAVNI PARTNER
POD POKROVITELJSTVOM

New Report

Close