Vještine komunikacije i pregovaranja 10.4.2017.

Autor: Poslovni.hr , 08. siječanj 2017. u 09:34
Foto: Fotolia

Dobre pregovaračke vještine u poslovnom svijetu važna su pretpostavka osobnog uspjeha pojedinaca i poslovnog uspjeha kompanija.

GRUPA I. POPUNJENO 10.4.2017.

GRUPA II. NOVI TERMIN 8.6.2017.

Kada pregovaramo  odgovor koji želimo čuti je DA, no što ako suprotna strana ne odustaje od odgovora NE? Kako uspješno pregovarati  kada je druga strana bijesna, tvrdoglava, inzistira  ili vas možda želi obmanuti? Kako protivnika pridobiti da bude partner u pregovaranju?

Na radionici  kroz konkretne primjere usvojite  znanja i vještine kako uspješno pregovarati sa sugovornicima i postići to što želite bez da izgubite strpljenje i fokus u najtežim trenucima pregovaračkog procesa.

Pregovaranje se sastoji od  2 ključne faze: faze pripreme i samog proces pregovaračkog razgovora. Želite li da NE postane DA potrebno je uložiti emocionalni i mentalni napor, razdvojiti ljude od problema  na način da respektiramo osobu, a fokusirani smo na problem i inzistiramo na rješenju.

Za koga je ova radionica?

  • Ako svom pregovaračkom umijeću želite dodati još znanja i vještina ili samo potvrditi koliko toga već znate.
  • Ako nemate pregovaračkog iskustva i želite se pripremiti za pregovore sa klijentima, kolegama , nadređenima.

Naučiti ćemo:

  • Kako potaknuti i ostvariti suradnju u procesu pregovaranja?               
  • Kako biti svjestan emocija druge pregovaračke strane, vlastitih reakcija
  • razumjeti poziciju druge strane, njihovu snagu, njihovo moguće nezadovoljstvo
  • Kako se dobro pripremiti? Koji su vaši interesi?Koji su interesi druge strane? Poznajte li ih?
  • Koje su opcije moguće? Postoje li jasno definirani standardi?
  • Alternative – što ako ne uspijete postići dogovor? Koja je vaša alternative?
  • S čime biste bili zaista vrlo zadovoljni? Što bi vas kao rješenje zadovoljilo? Koje rješenje je za vas prihvatljivo ?
  • Kako se ponašati za vrijeme pregovaračkog procesa?
  • Kako reagirati u kritičnim situacijama kada ste izvrgnuti pritisku, inzistiranju, prljavim taktikama? 
  • Kako zauzeti neutralnu poziciju i  realno sagledati situaciju ?
  • Kako graditi most razumijevanja i povjerenja. 
  • Kako slušati pozorno, zatražiti pojašnjenja, uvažiti potrebe i interese druge strane, izraziti svoja stajališta bez provokacija.
  • Kako promjeniti smjer pregovaranja? Ne odbijajte – preuokvirite ! 

Uspješan  pregovarač je usklađen u svojoj verbalnoj i neverbalnoj komunikaciji. Adekvatan način izražavanja  usklađen je sa gestama i ponašanjem.  Emocionalna i mentalan stabilnost pomaže da ignorirate napade, smanjite tenzije i ostanete fokusirani tijekom pregovaračkog procesa.

Naučite ispregovarati povoljnije uvjete kod svojih dobavljača ili veće cijene kod svojih kupaca, zauzmite čvrsti stav kod pregovora sa svojim zaposlenicima, odlučno branite svoj budget kod vlasnika ili uprave poput pregovaračkog profesionalca. Naučite pregovarati poput profesionalca!

Trajanje treninga i satnica:

Trening se održava 10. travnja 2017. u trajanju od 9.00 do 17:00 sati, s pauzom za ručak u trajanju od sat vremena od 13-14 sati, te dvije kraće pauze tijekom dana (prije podne od 10.30-10.45 i popodne od 15.30-15.45).

Naziv treninga: "Uspješno pregovaranje – vještine uspješnog pregovarača" 10.4.2017.

Kolika je cijena kotizacije?

Cijena kotizacije za rane prijave do 27. ožujka 2017. iznosi 1.000 kn + PDV.  Redovna cijena kotizacije za prijave od 28.ožujka 2017. iznosi 1450 kn  + PDV. U cijenu kotizacije su uključeni svi radni materijali potrebni za sudjelovanje na seminaru, ručak u restoranu i potvrda o sudjelovanju.

Kako se prijaviti na seminar?

Želite li se prijaviti za sudjelovanje u seminaru, molimo vas da nam pošaljete ispunjenu prijavnicu na e-mail adresu: poslovni-centar-znanja@poslovni.hr ili da ispunite online formu ispod teksta. Po zaprimljenoj prijavi poslat ćemo vam predračun za plaćanje kotizacije. Dokaz o plaćenoj kotizaciji potrebno je poslati do 8. travnja 2017. na email: poslovni-centar-znanja@poslovni.hr kako biste osigurali svoje mjesto na seminaru. Račun ćete dobiti nakon održanog seminara.

Organizator seminara: Poslovni dnevnik – Večernji list d.o.o.

O predavačici: Snježana Kupres – prodajni stručnjak, NLP trenerica, coach Planiranjem, pripremom i izvođenjem edukacija i radionica bavim se od 2009. započevši kao akreditirani trener expert Malaysia airlines akademije u Kuala Lumpuru, Malezija. Po završetku edukacije iz područja Neuro Lingvističkog Programiranja 2013. godine uz treninge iz prodaje razvija portfelj treninga iz područja osobnog razvoja te podučavanja Neuro Lingvističkog Programiranja. 23 godina rada u prodaji od čega 19 godina na izvršnim pozicijama. Kroz tvrtku Metanoia specijaliziranu za savjetovanje u poslovanju i edukacije www.metanoia.hr kreira i izvodi seminare, radionice i treninge iz područja prodaje i osobnog razvoja. Poslovni put posvetila je stalnom usavršavanju stručnih i socijalnih kompetencija te prenošenju znanja i iskustava kroz edukacije, predavanje, radionice.

Organizator seminara: Poslovni dnevnik/Večernji list

Za dodatne informacije i organizaciju internog treninga obratite nam se s povjerenjem! 

Tel: + 385 1 6326 085
e-mail: poslovni-centar-znanja@poslovni.hr

Popis svih seminara potražite na web stranici www.poslovni.hr/seminari/

 

 

Komentirajte prvi

New Report

Close