Učinkovito vođenje tima

Autor: Poslovni.hr , 23. siječanj 2019. u 12:56
Foto: Fotolia

Konflikti i suradnja, razlike i sinergija unutar tima 

Svaki menadžer želi postići što veću produktivnost svog tima pa stoga treba znati kako voditi timove, uspješno usklađivati različite stilove rada svojih zaposlenika te konstruktivno upravljati konfliktima koji se pojavljuju unutar tima.

Na ovom seminaru saznat ćete koje različite timske uloge prepoznajemo, kako najbolje iskoristiti njihove prednosti te kako konstruktivno upravljati sastancima i timskim radom. Kako stvoriti preduvjete za timsku sinergiju?  Kako motivirati različite članove time? Kako im delegirati (i koje) zadatke, da bi njihov učinak bio što bolji? Koji su komunikacijski alati za konstruktivno upravljanje sukobima? Ukratko – kako rukovođenjem stvoriti preduvjete za brže i kvalitetnije ostvarivanje timskih i organizacijskih ciljeva.

Koje su teme?

  • učinkovito vođenje tima kroz prepoznavanje različitih timskih uloga (po Belbinovom modelu)
  • diversity u timu (razlike u osobinama ličnosti, preferiranom načinu rada, međugeneracijski timovi…) te pretvaranje različitosti članova tima u njegove glavne prednosti
  • faktori koji utječu na stvaranje grupne kohezije
  • preduvjeti i prevencija konflikata u timu te kako njima upravljati
  • komunikacijski stilovi ponašanja u konfliktima
  • rukovoditelj kao facilitator – konstruktivno upravljanje sastancima
  • kako motivirati zaposlenike  
  • kako i što delegirati zaposlenicima, da bi se postigao što veći radni učinak

Zašto investirati u edukaciju?

Svrha i ciljevi:

Podići produktivnost članova tima i tima u cjelini, kako bi, primjenom različitih tehnika i alata upravljanja konfliktima, motivacije, delegiranja i različitostima članova tima, ostvarili pozitivnu sinergiju, unaprijedili organizacijsku klimu i ostvarili svoje poslovne ciljeve.

Kome je ovaj seminar namijenjen?

Voditeljima, menadžerima, direktorima, rukovoditeljima odjela, projektnim menadžerima, kao i svima onima koji u svom svakodnevnom radu moraju koordinirati rad timova i kolega. Svima kojima poslovni uspjeh ovisi o timskoj efikasnosti te uspješnom nošenju s izazovnim situacijama na radnom mjestu.

Organizator seminara: Večernji list d.o.o. – Poslovni dnevnik

Predavači: Ivana Zvrko, mag.edu. 

O PREDAVAČIMA:

Ivana Zvrko partner je i direktor konzultantske tvrtke ADIZ www.adiz.hr za poslovne edukacije. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i stekla zvanje magistre edukacije. Pohađa poslijediplomski studij Organizacija i Management na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Tijekom dugogodišnje karijere radila je kao menadžer prodajnih predstavnika za poslovne korisnike u Hrvatskom Telekomu, edukacija za sve kanale prodaje, prodajnih trenera, projektnih i procesnih menadžera u prodaji. Ima bogato međunarodno iskustvo u Deutsche Telekomu u upravljanju kvalitetom edukacija u Europi i implementaciji regionalnih projekata. Članica je mnogih stručnih i profesionalnih udruženja i organizacija. 
 

Naziv seminara: "Učinkovito vođenje tima"

Trajanje treninga i satnica: Trening se održava u trajanju od 10.00 do 16.00 sati, s pauzom za ručak u trajanju od sat vremena, te dvije kraće pauze tijekom dana.

Organizator seminara: Večernji list d.o.o. – Poslovni dnevnik

Za dodatne informacije i organizaciju internog treninga za Vaše zaposlenike obratite nam se s povjerenjem! 
Tel: + 385 1 6326 085
e-mail: poslovni-centar-znanja@poslovni.hr
Popis svih seminara potražite na web stranici www.poslovni.hr/seminari/

Večernji list d.o.o. posvećuje veliku važnost zaštiti osobnih podataka naših korisnika, za više informacija pročitajte Politiku privatnosti.

Komentirajte prvi

New Report

Close