Obračun i računovodstvena evidencija troškova rada

Autor: Poslovni.hr , 01. siječanj 2016. u 09:00
Fotolia

Ljudski potencijali su najveće bogatstvo svakog poduzetnika. Često slušamo kako je teško naći dobrog radnika ili iz pozicije radnika dobrog poslodavca. Stoga je bitno pravilno regulirati i poznavati međusobna prava i obaveze.

Trošak rada je najčešće najveća troškovna stavka poduzeća zato je potrebno detaljno upoznati i pravilno upravljati troškovima rada.
Koje su mogućnosti rada bez zapošljavanja i kakva je troškovna strana takvog rada, samo su neka od pitanja koja ćemo proći na seminaru. Na primjerima iz prakse biti će prikazani načini evidencije i potrebna dokumentacija za obračun plaće, što je i kako se evidentira drugi dohodak, što sadrži i kako koristiti JOPPD obrazac.

Koji su ciljevi seminara?

Tijekom seminara polaznici će se upoznati s temama:
•    Zapošljavanje
•    Prava i obaveze poslodavca
•    Bitni elementi Ugovora o radu
•    Prijava/odjava radnika
•    Evidencija o radu i ostala dokumentacija za obračun plaće
•    Obračun plaće
•    Neoporezivi primici radnika
•    Drugi dohodak
•    JOPPD obrazac
•    Analiza troška rada

Kome je seminar namijenjen?
•    menadžerima i zaposlenicima koji žele usvojiti procedure zapošljavanja i obračuna troškova rada
•    poduzetnicima i budućim poduzetnicima
•    knjigovođama koji rade dio knjigovodstva
•   svim ostalima koji žele usvojiti procedure zapošljavanja i obračuna troškova rada

Trajanje treninga i satnica: Seminar se održava 16. ožujka 2016. godine s početkom u 9:00 i traje do 15:00, sa dvije kraće pauze, jedna prije podne a druga poslije podne.

Kolika je cijena kotizacije?

Cijena kotizacije iznosi 1.000,00 kn + PDV.  U cijenu kotizacije su uključeni svi radni materijali potrebni za sudjelovanje na seminaru.

Svi sudionici dobit će i dvomjesečni digitalni ‘all access’ paket Poslovnog dnevnika koji će im omogućiti stalni pristup relevantnim informacijama. All access paket uključuje pristup elektronskom izdanju Poslovnog dnevnika, odnosno svim sadržajima objavljenima u tiskanom izdanju novina. Ujedno vam osiguravamo pristup svim ostalim sadržajima najposjećenijeg poslovnog portala u Hrvatskoj – Poslovni. hr, kao i iPad aplikaciju za tablet uređaje.

Kako se prijaviti na seminar?

Želite li se prijaviti za sudjelovanje u seminaru, molimo vas da nam pošaljete ispunjenu prijavnicu na e-mail adresu: poslovni-centar-znanja@poslovni.hr ili da ispunite online formu ispod teksta najkasnije do 14. ožujka 2016. Po zaprimljenoj prijavi poslat ćemo vam predračun za plaćanje kotizacije. Dokaz o plaćenoj kotizaciji potrebno je poslati najkasnije do 15 ožujka 2016. na email: poslovni-centar-znanja@poslovni.hr kako biste osigurali svoje mjesto na seminaru. Račun ćete dobiti nakon održanog seminara.

Preuzmite PROGRAM,  PRIJAVNICU I POZIV u PDF formatu.

O predavačici: 
Mr.sc. Kornela Paunović dipl.oec. vlasnica je  i diretkorica poduzeća ABC Solutions d.o.o./ABC knjigovodstvo d.o.o za poslovno savjetovanje, financije, računovodstvo i kontroling.  Završila je Ekonomski fakultet smjer finanacije i računovodstvo, PDS Financije poduzeća. Trenutno se bavi edukacijama, savjetovanjem i knjigovodstvom. 
Svoje dvadesetgodišnje iskustvo u poslovima upravljanja, vođenja financija, kontrolinga i računovodstva stekla je u renomiranim tvrtkama. Wienerberger Ilovac d.d. – Voditelj financija, računovodstva, kontrolinga i IT SEE regije; ABC knjigovodstvo d.o.o – Financijski savjetnik, uspostavljanje, organizacija i davanje usluga iz područja financija i kontrolinga; ENERGON Facility Management d.o.o – Član uprave i financijski direktor poduzeća, odgovornost i organizacija odjela financija i računovodstva, uvođenje i organizacija kontrolinga, planovi analiza i praćenje investicijskih projekata; STIPIĆ GRUPA d.o.o. – Financijski direktor; MEBLO TRADE d.o.o., – Voditelj financija i računovodstva 

Za dodatne informacije obratite nam se s povjerenjem! 
Tel: + 385 1 6326 009, 6326 085
Mob: + 385 91 6400 832, +385 91 6300 436
e-mail: poslovni-centar-znanja@poslovni.hr

Komentirajte prvi

New Report

Close