Moć uspješnog delegiranja

Autor: Poslovni.hr , 10. rujan 2016. u 12:52
Foto: Fotolia

„Okružite se najboljim ljudima koje možete naći, delegirajte im autoritet, i ne prekidajte ih doklegod se provode politika i pravila o kojima ste odlučili.“

Ronald Reagan (1911-2004, Predsjednik USA)

Upoznajte abecedu uspješnog delegiranja. Saznajte koji su najčešći izazovi uspješnog delegiranja (i što 25.000 menadžera misli o tome).

Delegiranje se čini jednostavnim zadatkom. Rukovoditelj dodijeli zaposlenicima određeni zadatak te od njih očekuje da ga izvrše u predviđenom vremenu. U praksi stvari često pođu drugim smjerom iz brojnih razloga.

Nedostatak motivacije, znanja, sposobnosti, samo su neki od razloga koji dovode do neučinkovog obavljanja zadataka od strane zaposlenika.

Nedostatak praćenja aktivnosti, nesuglasje oko prioriteta, anksioznost zbog mogućih posljedica, samo su neki od izazovi delegiranja od strane menadžera (o ostalima saznajte više na seminaru).

Zašto investirati u edukaciju?

Na ovoj radionici polaznici će se upoznati sa svojim osobnim stilom delegiranja te preporukama kako ga promijeniti u okviru osobnog plana delegiranja. Upoznat će se i sa šesnaest  najčešćih izazova u menadžerskom delegiranju odgovornih za nisku produktivnost zaposlenika.

Dobit će odgovore na pitanja: kako prevenirati propuste u delegiranju i kako pratiti izvršavanje radnih zadataka (follow-up) kako bi se ostvarili postavljeni ciljevi?

Svrha seminara:  utvrditi osnovni stil delegiranja polaznika te izraditi plan učinkovitijeg delegiranja zaposlenicima na temelju šesnaest najčešćih izazova menadžerskog delegiranja.

Koji su ciljevi seminara?

  • upoznavanje s osnovnim elementima učinkovitog delegiranja
  • utvrđivanje osobnog stila delegiranja sudionika
  • predstavljanje šesnaest najčešćih izazova delegiranja iz perspektive menadžmenta
  • upoznavanje s ključnim menadžerskim intervencijama uz svaki izazov delegiranja
  • usvajanje znanja o tome kako prevenirati propuste u delegiranju i pratiti izvršavanje radnih zadataka?
  • izrada plana unaprijeđenja delegiranja polaznika

Koje su teme seminara?:

  • organizacijska struktura, delegiranje i učinkovitost
  • kako uspješne organizacije komuniciraju sa zaposlenicima?
  • što nam Gallup istraživanje govori o delegiranju?
  • menadžerski „koral“ delegiranja i komuniciranje sa zaposlenicima
  • delegiranje i radni stilovi („Užurbani, „Perfekcionist“, „Udovolji drugima“, „Sizif“, „Heroj“)
  • osobni profil delegiranja polaznika
  • šesnaest ključnih izazova delegiranja zaposlenicima
  • jedanaest preventivnih tehnika uspješnog delegiranja
  • osam „follow-up“ tehnika delegiranja
  • izrada osobnog plana delegiranja polaznika

Kome je trening namjenjen:

rukovoditeljima koji žele unaprijediti svoje sposobnosti delegiranja
glavnim direktorima i vlasnicima MSP-a koji žele saznati kako za sebe, tako i za svoj menadžment koje su najčešće prepreke delegiranja kod menadžmenta i kako ih prevenirati i unaprijediti

Trajanje seminara i satnica:

Seminar se održava 23. siječnja 2017. od 9.00 do 15 sati, s pauzom za ručak u trajanju od sat vremena, te dvije kraće pauze tijekom dana.

Program seminara

8:45 – 9:00 Registracija sudionika

09:00 – 09:45 Abeceda efikasnog delegiranja

09:45 – 10:30 Izrada profila delegiranja polaznika

10:30 – 10:45 pauza

10:45 – 12:15 Šesnaest ključnih izazova delegiranja

12:15 – 13:00 pauza

13:00 – 14:30 Menadžerske intervencije: jedanaest preventivnih i osam follow-up

14:30 – 15:00 Zaključno: izrada osobnog plana delegiranja polaznika

Kolika je cijena kotizacije?

Cijena kotizacije za rane prijave do 9. siječnja 2017. iznosi 1.000 kn + PDV. Redovna cijena kotizacije iznosi 1.450 kn + PDV.  U cijenu seminara su uključeni svi radni materijali potrebni za seminar, ručak i osvježenje u pauzama i potvrda o sudjelovanju.

Kako se prijaviti na seminar?

Želite li se prijaviti za sudjelovanje u seminaru, molimo vas da ispunite online formu ispod teksta najkasnije do 20.siječnja 2017. Po zaprimljenoj prijavi poslat ćemo vam predračun za plaćanje kotizacije. Dokaz o plaćenoj kotizaciji potrebno je poslati najkasnije do 20.siječnja 2017. na email: poslovni-centar-znanja@poslovni.hr kako biste osigurali svoje mjesto na seminaru. Račun ćete dobiti nakon održanog seminara.

ORGANIZATOR: Poslovni dnevnik – Večernji list d.o.o.

O predavaču:

www.hrradi.com

mr. sc. Barbra Kristofich Ambruš, mag. spec. psih. 

HR konzultantica s petnaest godina iskustva u vodećim hrvatskim i međunarodnim tvrtkama, u različitim poslovnim sektorima (FMCG, ICT, izdavaštvo, naftna industrija). Karijeru je započela u korporativnom sektoru za ljudske potencijale „Podravke“, te ju nastavila u korporativnom sektoru „Agrokora” tijekom koje je bila uključena u sve ključne procese u području ljudskih potencijala, s naglaskom na selekciju zaposlenika, HR projektni menadžment i talent menadžment. Tijekom rada u tvrtkama, te kasnije rada u konzaltingu, surađivala je sa svim razinama menadžmenta te je dobro upoznata s delegiranjem i izazovima kojima se menadžment susreće u radu  sa zaposlenicima. Također, sama je radila na funkciji HR menadžera pa je iz rukovodeće pozicije upoznala na osobnom iskustu izazove delegiranja zaposlenicima. Magistrirala je na području kompetencija (sposobnosti, ličnost, profesionalni interesi), a trenutno radi na doktorskom istraživanju iz područja ličnosti i vrijednosti. Autorica je i koautorica u desetak istraživanja prezentiranih na međunarodnim znanstvenim konferencijama iz područja timskog rada, organizacijske učinkovitosti, rukovođenja, odabira zaposlenika, etičnosti i dr. Autorica je i sudionica brojnih projekata u organizacijskoj praksi iz područja analize radnih mjesta i profiliranja kompetencija, procjene potencijala za rukovođenje (eng. assesssment centar), organiziranja edukacijskog centra, HR branding i dr. Posebno voli područje upravljanja talentom (eng. talent management) i coaching. Ostale reference: regionalni JIE koordinator za ljudske potencijale u „Mars” Hrvatska;  voditeljica Centra za istraživanje i razvoj ljudskih potencijala u „Nakladi Slap“; HR konzultantica Svjetske banke i OECD-a; dobitnica stipendije tri različite vlade; reference iz područja edukacije i konzaltinga.

ORGANIZATOR: Poslovni dnevnik/Večernji list

Za dodatne informacije obratite nam se s povjerenjem! 

Tel: + 385 1 6326 085
e-mail: poslovni-centar-znanja@poslovni.hr

Popis svih seminara potražite na web stranici www.poslovni.hr/seminari/

 

Komentirajte prvi

New Report

Close