Kreativne industrije i kreativni procesi u razvoju tvrtki i inovacija – potencijal rasta tvrtke i njene dobiti

Autor: Poslovni.hr , 01. siječanj 2016. u 09:45
Fotolia / Kreativna industrija

Prijavite se na seminar!

“We don’t employ computer ‘geeks’. We employ artists, musicians and poets who are fascinated by technology.” Steve Jobs, Founder and CEO of Apple

 

Tema edukacije:

  • Što su to kreativne i kulturne industrije – predavanja
  • Kreativne industrije kao generator inovacija // kako integrirati usluge kreativnih -industrija u poslovne sustave – predavanja i radionice
  • Kreativnost i zašto nam je potrebna u poslovnom okruženju – predavanja i radionice
  • Zašto bez autorskih prava ne možemo izvoziti – predavanja i radionice
  • Kako iskoristiti EU fondove za projekte kreativnih i kulturnih industrija – predavanja i radionice

Predavači: Ivana Nikolić Popović (KKI), Aleksandar Battista Ilić (Kreativne industrije kao generator inovacija), Lana Horak (kreativnost), Milan Majerović Stilinović (Autorska prava), Mirna Karzen (Fondovi). 

Nova paradigma gospodarstva je prisutna svugdje u svijetu. Velike investicije, masovna proizvodnja, skupi neuspjesi i fizičke infrastrukture su zamijenili dva prijatelja koji s dobrom idejom i dva računala mogu ostvariti uspjeh kao što je iPhone, Facebook, Google, Teddy the Guardian. Investicija u ljude i ideje je promijenila ekonomsku paradigmu što mijenja i pravila poslovanja u male niche proizvodnje i socijalne infrastrukture. Kako bi osvijestili nove trendove i nova pravila osmišljen je ovaj praktični seminar s ciljem savjetovanja poduzetnika, djelatnika državne uprave i ministarstava, županija, gradova, poslovnih subjekata (HGK), obrtnika (HOK) poduzetnika (HUP)o ulozi i mehanizmima kreativnih i kulturnih industrija u razvoju, povećanju konkurentnosti i dodane vrijednosti proizvoda, usluga i dobiti i inovativnom razvoju novih proizvodnih linija, te inovativnim modelima brendiranja i plasmana na tržištu, te potencijalu poticajnih mjera i legislative za povećanje konkurentnosti proizvoda i usluga kroz kreativne industrije.

Krenut će se od sagledavanja sektora KKI njegove snage i relevantnosti u stvaranju i plasmanu vlastitih konkurentnih proizvoda visoke dodane vrijednosti. Fokus je na intenzivnom kreativnom razvoju najvrednijeg resursa – ljudskog potencijala tvrtki, razvoju i strukturiranju kreativnih i inovativnih procesa i odjela. Predavanje će biti korisno vlasnicima, direktorima tvrtki i investitorima koji žele povećati dobit kroz strukturalno uključen razvoj inovacija, kreativnih industrija i dizajna prema razvoju i unapređenju vlastitih proizvoda i razvoju novih inovativnih proizvodnih linija, konkurentnosti i plasmanu brenda na međunarodnom i domaćem tržištu. Bit ce također usmjereno na modele i poticaje za afirmaciju ovog segmenta koji značajno povećava dodanu vrijednost i prihod u svim sektorima i industrijama tvrtkama i obrtima. Djelatnici javne uprave, ministarstava, županija I gradova dobit će konkretan uvid u potencijal razvoja kreativnih I kulturnih industrija kao pokretača razvoja. Bit će predočene konkretni benefiti, mogućnosti i alati KKI u razvoju tvrtki, kao i linije financiranja i sufinanciranja istraživanja i razvoja inovacija kroz brojne potpore i domaće i EU fondove.

Koji su ciljevi seminara?

  • Upoznavanje kreativnih I kulturnih industrija kao pokretača razvoja
  • Uspostava i razvoj kreativnih procesa u tvrtci
  • Razvoj tvrtke upravljanjem projektima inovacija – strukturiranje procesa
  • Implementacija i razvoj kreativnog odjela u organizacijsku strukturu
  • Modeli financiranja I&R u segmentu Kreativnih i kulturnih industrija
  • Uspostava i razvijanje alata KKI u tvrtkama
  • Poticajne mjere

Kome je seminar namijenjen?

Seminar je namijenjen vlasnicima ili direktorima poduzeća, investitorima, direktorima proizvodnje i marketinga, voditeljima timova i specijalistima bez obzira na veličinu poduzeća u svim proizvodnim sektorima poput: prerade drva i izrade namještaja, građevinskih proizvoda, odjeće, prehrane, turizma, IKT-a.

Također je namijenjen djelatnicima javne uprave, ministarstava, županija i gradova da dobiju konkretan uvid u potencijal razvoja kreativnih i kulturnih industrija kao pokretača razvoja.

Državna uprava; ministarstva; županije; gradovi; poslovni subjekti (HGK); obrtnici (HOK); poduzetnici (HUP); poduzetnici u kreativnim i kulturnim industrijama

Preuzmite poziv, program i prijavnicu u pdf formatu.

Kolika je cijena kotizacije?

Cijena kotizacije iznosi 800,00 + PDV. Osim radnih materijala, svi sudionici dobit će i dvomjesečni digitalni ‘all access’ paket Poslovnog dnevnika koji će im omogućiti stalni pristup relevantnim informacijama. All access paket uključuje pristup elektronskom izdanju Poslovnog dnevnika, odnosno svim sadržajima objavljenima u tiskanom izdanju novina. Ujedno vam osiguravamo pristup svim ostalim sadržajima najposjećenijeg poslovnog portala u Hrvatskoj – Poslovni. hr, kao i iPad aplikaciju za tablet uređaje.

Kako se prijaviti na seminar?

Želite li se prijaviti za sudjelovanje u seminaru, molimo vas da nam pošaljete ispunjenu prijavnicu na e-mail adresu: poslovni-centar-znanja@poslovni.hr ili se prijavnite preko online obrasca ispod teksta najkasnije do 25. siječnja 2016. Po zaprimljenoj prijavi poslat ćemo vam predračun za plaćanje kotizacije. Dokaz o plaćenoj kotizaciji potrebno je poslati najkasnije do 26. siječnja 2016. na email: poslovni-centar-znanja@poslovni.hr kako biste osigurali svoje mjesto na seminaru. Račun ćete dobiti nakon održanog seminara.

Doznajte više:

Za dodatne informacije obratite nam se s povjerenjem!

Poslovni centar znanja

Tel: 01 6326 085
Mob: 091 6400 832
e-mail: poslovni-centar-znanja@poslovni.hr

Komentirajte prvi

New Report

Close