Komunikacija u kontrolingu – ne ubijajte glasnika

Autor: Poslovni.hr , 01. siječanj 2016. u 08:45
Fotolia

Komunikacija je temeljna potreba čovjeka. Činjenica da znamo govoriti ne znači da znamo i komunicirati. Zašto je za kontrolere važno da znaju kvaitetno komunicirati? Jedan od najvažnijih razloga je činjenica da ne donose uvijek dobre vijesti. Kako ih komunicirati, kako voditi i usmjeravati kontrolerske sastanke, kada reći, a kada odgoditi poruku, kako pratiti neverbalnu komunikaciju sugovornika i pomoći mu da jasno kaže poruku? Na sva ova i još mnoštvo drugih pitanja, odgovore potražite na našoj radionici koja će se održati 21.3.2016.

Iz radionice izdvajamo:

 • kako kontroleri komuniciraju
 • kontroleri kao donositelji loših vijesti
 • jesmo li spremni slušati ili namećemo svoja razmišljanja
 • prepoznajete li osobne zapreke u komuniciranju?
 • pogrešne informacije – noćna mora kontrolera – mora li biti tako?
 • na koji način samopoštovanje i samopouzdanje utječu na komunikacijski proces?
 • tko sam ja? koliko vrijedim? koliko vrijede drugi?
 • kontrolerski sastanak je timski rad – vjerujem li timu i kako mu doprinosim svojim znanjem, osobnošću i komunikacijom
 • kada i koji komunikacijski model treba odabrati da bi komunikacija bila uspješna?
 • žene VS muškarci kontroleri – kako komuniciraju žene, a kako muškarci?
 • individualna i grupna vježba: vjerujete li u mitove o komunikaciji?

PREDAVAČICA: mr. sc. Andreja Švigir, konzultantica i suvlasnica poduzeća Altius savjetovanje. Završila je Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu na kojem je završila i znanstveni poslijediplomski studij s temom “Uloga i značaj računovodstvenih politika u poslovnom odlučivanju” za koju je 2010. godine primila nagradu za najbolje znanstveno djelo “prof. Ferdo Spajić”. Radila je u poduzeću Teb poslovno savjetovanje d.o.o. najstarijem hrvatskom konzultantskom poduzeću. Bila je u nakladničkom savjetu časopisa “Financije i porezi” te urednica zbirke mišljenja Ministarstva financija. U Hrvatskoj udruzi revizora završila je edukaciju iz područja eksterne revizije i stekla certifikat Ovlašteni revizor. Koautorica je knjige “Kontroling – upravljanje iz backstagea” izdane u Zagrebu 2009. godine. Autorica je brojnih članaka u vodećim stručnim časopisima. Od 1999 godine održava edukacije iz kontrolinga i računovodstva za menadžment, kontrolere i računovođe te je do sada održala preko 300 treninga i in-house radionica.

Kome je seminar namijenjen?

 • menadžmentu svih razina koji želi poslovanje poduzeća učiniti uspješnijim
 • menadžmentu svih razina koji radi na poslovima upravljanja poduzećima
 • svima koji rade na poslovima plana i analize
 • svima koji rade na poslovima kontrolinga

Datum i mjesto održavanja seminara: 

21. ožujka 2016., Oreškovićeva 6h/1, Zagreb, s početkom u 8.45 sati

Kolika je cijena kotizacije?

Puna cijena kotizacije iznosi 1.250,00 kn + PDV. U slučaju rane prijave i uplate do 7. ožujka 2016. cijena kotizacije iznosi 1.000,00 + PDV.  U cijenu seminara su uključeni svi radni materijali potrebni za seminar.

Svi sudionici dobit će i dvomjesečni digitalni ‘all access’ paket Poslovnog dnevnika koji će im omogućiti stalni pristup relevantnim informacijama. All access paket uključuje pristup elektronskom izdanju Poslovnog dnevnika, odnosno svim sadržajima objavljenima u tiskanom izdanju novina. Ujedno vam osiguravamo pristup svim ostalim sadržajima najposjećenijeg poslovnog portala u Hrvatskoj – Poslovni. hr, kao i iPad aplikaciju za tablet uređaje.

Kako se prijaviti na seminar?

Želite li se prijaviti za sudjelovanje u seminaru, molimo vas da ispunite online formu ispod teksta ili nam pošaljete ispunjenu prijavnicu na e-mail adresu: poslovni-centar-znanja@poslovni.hr najkasnije do 18. ožujka 2016. Po zaprimljenoj prijavi poslat ćemo vam predračun za plaćanje kotizacije. Dokaz o plaćenoj kotizaciji potrebno je poslati najkasnije do 19. ožujka 2016. na email: poslovni-centar-znanja@poslovni.hr kako biste osigurali svoje mjesto na seminaru. Račun ćete dobiti nakon održanog seminara.

Preuzmite detalje o seminaru i prijavnicu u pdf formatu.

Za dodatne informacije obratite nam se s povjerenjem! 
Tel: + 385 1 6326 009, 6326 085
Mob: + 385 91 6400 832, +385 91 6300 436
e-mail: poslovni-centar-znanja@poslovni.hr

Komentirajte prvi

New Report

Close