Županija daje dva milijuna kuna bespovratnih potpora malom gospodarstvu

Autor: Poslovni.hr/Hina , 05. srpanj 2018. u 14:33
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Kako je rečeno, radi se o poduzetnicima koji su odabrani u natječajnoj proceduri provedenoj u protekla tri mjeseca.

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban u četvrtak je potpisao ugovore 93 korisnika kojima će biti raspoređeno dva milijuna kuna bespovratnih novčanih sredstava iz županijskog proračuna za razvoj malog gospodarstva na području te županije.

Kako je rečeno, radi se o poduzetnicima koji su odabrani u natječajnoj proceduri provedenoj u protekla tri mjeseca.

Župan Boban je istaknuo kako su tim mjerama obuhvaćene sve gospodarske djelatnosti, izuzev ugostiteljstva i maloprodaje a namjera im je poticanje poduzetništva, očuvanje tradicijskih djelatnosti i zaustavljanje iseljavanja.

Poduzetnicama 10.000 kuna za plaćanje dječjeg vrtića

"Tim mjerama obuhvaćene su i žene poduzetnice s djecom kojim će biti namijenjeno po 10.000 kuna za plaćanje dječjeg vrtića kako bi se one mogle baviti poduzetništvom. Splitsko-dalmatinska županija prva u Hrvatskoj uvodi takvu mjeru", rekao je Boban.

Naglasio je kako se ne može očekivati da sve gospodarske poteškoće u Hrvatskoj rješava "nacionalna razina".

"I mi na lokalnoj razini upravljamo javnim novcem poreznih obveznika te smo dužni odgovorno se odnositi prema tom novcu", rekao je župan Boban prigodom današnjeg potpisivanja ugovora s 93 korisnika bespovratnih poticajnih sredstava iz proračuna Splitsko-dalmatinske županije.

Najavio kako će korisnici bespovratnih poticajnih sredstava moći i sljedeće godine računati na takvu potporu, uz uvjet da sljedeće godine takvi poduzetnici "imaju barem jednog uposlenika više nego ove godine".

Komentirajte prvi

New Report

Close