ZICER startupovima dijeli dodatnih 800.000 kuna

Autor: Marija Crnjak , 21. rujan 2021. u 21:59
Frane Šesnić, direktor ZICER-a i inicijator Startup FactoryjaEMICA ELVEĐI/PIXSELL

Krenule prijave za novi predakceleracijski program.

Zagrebački inovacijski centar ZICER pokrenuo je prijave za novi ciklus predakceleracijskog programa Startup Factory, u kojem se razvojnim timovima i mladim startupovima dijele bespovratna novčana sredstva u iznosu od 800.000 kuna, uz intenzivnu edukacijsku, mentorsku, promocijsku i infrastrukturnu podršku. Kako stoji u objavi ZICER-a, akceleracijski program Startup Factory ubrzava razvoj tehnološki orijentiranih timova i startupova.

Pomaže u validaciji, izlasku na tržište i pristupanju prvim kupcima i ulagačima. To je i međunarodno nagrađivani i prvi akceleracijski program u Hrvatskoj. Program je intenzivan i natjecateljskog je karaktera, svi izabrani sudionici dobit će znanje kroz radionice, predavanja i mentoriranje, a najbolji i financijsku podršku Grada Zagreba iz ukupnog fonda od 800.000 kuna. “Prije šest godina pokrenuli smo prvi predakceleracijski program u Hrvatskoj. Startup Factory do sada je uspješno prošlo 76 timova. Najboljih 28 startupova ostvarilo je i bespovratnu financijsku podršku za razvoj tehnoloških proizvoda u iznosu većem od 3,5 milijuna kuna. Intenzivna podrška koju kroz ovaj program pružamo budućim startupovima osigurava napredak u kratkom vremenu. Program je takav da zahtijeva brze i konkretne rezultate. Više od 90 posto startupova koji su prošli program uspješno posluju. Za njih je Hrvatska malo tržište, oni osvajaju svijet”, ističe Frane Šesnić, direktor ZICER-a i inicijator Startup Factoryja.

Prijaviti se mogu timovi ili novi startupovi koji razvijaju visokotehnološka rješenja, a glavna preporučena područja su zdravlje i kvaliteta života, energija i održivi okoliš, promet i mobilnost, sigurnost i kibernetička sigurnost, hrana i bio-ekonomija, edukacija, robotika, fintech, turizam i umjetna inteligencija.

Komentirajte prvi

New Report

Close