Žene okreću ploču za više poduzetne inicijative

Autor: Marta Duić , 14. ožujak 2019. u 21:59
U Dubrovniku održane i tri panel diskusije

Konferenciju je organizirala Hrvatska udruga poslovnih žena Krug – Ogranak Dubrovnik i Županijska komora Dubrovnik.

U Dubrovniku je prošlog tjedna uoči Dana žena, 8. i 9. ožujka, održana konferencija o ženskom poduzetništvu Okreni ploču! u organizaciji Hrvatske udruge poslovnih žena Krug – Ogranak Dubrovnik i Županijske komore Dubrovnik.

"Ovom konferencijom želimo otvoriti nove prilike i osnažiti žene za ulazak i ostanak u poduzetništvu", naglasila je Terezina Orlić, v.d. predsjednice HGK-Županijske komore Dubrovnik. Zahvalila je i Gradu Dubrovniku koji je prepoznao nedovoljnu uključenost žena u poduzetništvo i omogućio posebnim programom i financijsku potporu malim poduzetnicama i za ovu 2019. godinu.

 

Restović

Uspjeh članica naše Udruge poslovnih žena Krug ne mjeri se samo na lokalnoj, već i na nacionalnoj razini.

Gordana Restović, predsjednica udruge Krug istaknula je kako je upravo suradnja HGK i Udruge Krug zaslužna za ovu konferenciju. "Uspjeh članica udruge Krug ne mjeri se samo na lokalnoj, već i na nacionalnoj razini, gdje su dosad dvije poduzetnice iz Dubrovnika nagrađene", ističe Restović.

Kao dio programa održane su tri panel diskusije – Zašto u poduzetništvo?, u kojoj se raspravljalo o izazovima ulaska u poduzetničke vode, U korak s novim vremenom – digitalni korak posvećenu digitalnoj transformaciji gospodarstva te posljednja panel-rasprava, Poduzetnica na svom i po svom koja je predstavila ulogu žene u aktiviranju materijalne i nematerijalne imovine obitelji u ekonomskom smislu.   

Na kraju su sudionice konferencije Okreni ploču! ohrabrile sve one koje dvoje oko ulaska u poduzetništvo i savjetovale ih da skupe hrabrost i krenu u poduzetničke vode. "Ako vas svrbi neka dobra ideja i često se vrtite u krevetu noću, došlo je vrijeme da okrenete ploču", poručuju žene poduzetnice.    

Komentirajte prvi

New Report

Close