Željela je promjenu pa ušla u poduzetništvo znajući da nema što izgubiti: ‘Ovo ima smisla i daje rezultate!’

Autor: Ivan Tominac , 04. rujan 2021. u 09:09
U vrijeme pandemije vježbe na video platformi pomogle su da stvari idu dalje/PD

U ovom trenutku Melisa zapošljava još dvije kolegice, a u sklopu Femura pokrenuta je škola masaže.

Dok sam radila u jednoj državnoj ustanovi, dobila bih doslovno 20 minuta za pacijenta. To je premalo za rehabilitacijski tretman’’, tako je priču započela mlada vlasnica Centra za fizioterapiju Femur Melisa Idrizi, koja kao vanjska suradnica ženske nogometne reprezentacije uspješno radi i sa Zagrebačkim nogometnim savezom.

Kako objašnjava, za pravi oporavak pacijentu je potrebno vrijeme. Pacijentu se treba posvetiti i zadovoljiti sve njegove potrebe, ali i steći njegovo povjerenje da bi oporavak tekao kako treba. Međutim, u uvjetima gdje je po pacijentu bilo tek 20 minuta takvo što nije bilo moguće.

Idrizi je to željela promijeniti, a želja za promjenom odvela ju je u pravcu poduzetništva u kojem danas uspješno plovi. Sve je krenulo od preporuka koje su joj omogućile da svoju zamisao pretoči u djelo, a dio financijskih sredstava uspjela je povući i iz europskih fondova.

“Znala sam da će se moja upornost kad-tad isplatiti. Pitala sam samu sebe: Što je najgore što se može dogoditi ako ne uspijem? Apsolutno ništa! Bolje je imati jednog klijenta dnevno koji će vas cijeniti i kojem ćete pomoći, nego onih desetak nezadovoljnih kojima se zbog pogrešno postavljenog sustava niste mogli posvetiti.

To je gubitak na svim razinama. Ovo što sad radim u vlastitom aranžmanu ima smisla i ima rezultate”, dodala je Idrizi.

Njeno iskustvo bilo joj je najveća motivacija za poduzetništvo, a zanimljivo je to što danas radi s ljudima kojima okolina u kojoj rade uzrokuje tegobe na psihičkoj i tjelesnoj razini. Tako je svaki dan još sigurnija da je napravila dobru odluku.

Učiti iz pogrešaka

“Kad radite za sebe, pogriješiti postane gušt jer tako znate da imate kontrolu nad svime i da ćete i tu pogrešku sami ispraviti, a povrh svega – rastete”, mudro će Idrizi.

Ime njenog Centra lako je pamtljivo, a u njemu su zapravo sazdani njeni interesi koji su se počeli stvarati još u srednjoj školu gdje bi joj najviše pažnje zaokupile ozljede lokomotornog sustava. Na fakultetu su se interesi samo još više iskristalizirali, a jedan trenutak je bio presudan za ime koje centar nosi danas.

“Presudio je osjećaj ispunjenja i zahvalnosti nakon silnog uloženog truda u rehabilitaciju jedne gospođe nakon prijeloma bedrene kosti. To je prevagnulo u odabiru imena. Femur je lako pamtljivo ime, lako se izgovara, bedrena kost igra vrlo važnu ulogu u koštanom sustavu, a evo, imam i cijelu priču iza imena”, prisjeća se naša sugovornica.

Danas se susreće s različitim stanjima, a jedan od traženijih tretmana su, kaže Idrizi, fizioterapijske vježbe za kralježnicu, među kojima se ističe Schroth metoda za tretiranje skolioze kralježnice. Osim toga, ističu se i terapija udarnim valom za liječenje kalcifikata i upalnih procesa, medicinska i sportska masaža te fizikalna terapija.

Iskustvo prije ulaska u poduzetništvo danas joj omogućuje da s još više samopouzdanja pristupa pacijentima. Pomagati ljudima voljela je oduvijek, a jedan dio svoje motivacije za ulaskom u poduzetništvo pripisuje i stručnom timu iz Specijalne bolnice Sveta Katarina.

Oni su je, kaže, potaknuli da se i dalje usavršava, a ona je smatrala da će se najbolje usavršavati upravo kroz poduzetništvo. Da je uspješna, dokazuje i činjenica što u ovom trenutku zapošljava još dvije kolegice, ali i to što unutar Femura postoji i škola masaže, koja je rezultat upravo njene inicijative i sustava razmišljanja.

Edukacija s certifikatom

“Postoji dvodnevni program škole masaže Femur, u kojem polaznici imaju priliku vidjeti tretmane s osobama kojima je narušeno zdravlje lokomotornog i mišićnog sustava. Tu su i medicinska i sportska masaža, kao neizostavan dio u rehabilitacijskom planu liječenja, kako kod sportaša – tako i kod rekreativaca.

Polaznici ove škole dobivaju korisna teorijska i praktična znanja o primjeni medicinske i sportske masaže, kao i o pravilnom pristupu pacijentu. Tu je i priručnik primjene medicinske i sportske masaže s cjelovitim pregledom anatomije i fiziologije ljudskog tijela, kao i edukacija stručnog tima HZZ-a o aktivnim mjerama samozapošljavanja u 2021. godini, a kao najvažnije, mogućnost sudjelovanja u projektu Centra za fizioterapiju Femur tijekom 2021. godine.

Na kraju edukacije polaže se ispit, nakon čega polaznici dobivaju Femur certifikat o uspješno savladanoj tehnici, koji vrijedi pri Obrtničkoj komori”, objasnila je Idrizi.

Inovativnog pristupa očito ne manjka, a Femuru je to pomoglo da opstane i u vremenima pandemije. Rad baziran na ljudskom kontaktu bilo je teško održati, no vježbe na video platformi pomogle su da stvari idu dalje.

Komentirajte prvi

ORGANIZATOR
ZLATNI PARTNER
PARTNER
PARTNER
partner
PARTNER
partner
partner

New Report

Close