Vuplast je najbolja priča o poduzećima u Europi

Autor: Lucija Špiljak , 19. listopad 2020. u 22:00
Najbolja poduzetnička priča dolazi iz čakovečke tvrtke koja proizvodi biohazard vreće

Tvrtku je nominirao EEN, koji djeluje u sklopu HGK, a glasovima svih članova izabrana je u tri najbolje u Europi i tako ušla u finalni izbor za pobjednika.

Odbor menadžera iz Europske komisije proglasio je čakovečku tvrtku Vuplast najboljom poduzetničkom priču na natječaju Europske poduzetničke mreže(EEN), koji se jučer održao virtualno pod nazivom Enterprise Europe Network e-Days.

Tvrtku je nominirao EEN, koji djeluje u sklopu HGK, a glasovima svih članova izabrana je u tri najbolje u Europi i tako ušla u finalni izbor za pobjednika.

U pandemiji se istaknula Vuplastova razgradiva “biohazard” vreća od 100% reciklirajućeg materijala koja se pri pranju raspadne, bez negativnih učinaka na perilicu rublja, a koriste je bolnice, vrtići i domovi za starije osobe.

Tvrtka danas surađuje sa 70 bolnica i brojnim distributerima diljem Europske unije.

“Kada bolnice koriste naše vreće, nakon pranja ih možemo reciklirati. Jedini smo proizvođač takvih proizvoda i zaista se svi osjećaju sigurno ih koriste.

Osjećaj je predivan kada se bavite poduzetništvom i dobijete jedno takvo priznanje”, rekao je za Poslovni dnevnik prije uoči natječaja Ivan Marciuš, voditelj poslovne logistike u Vuplastu.

Najavili su da će izgraditi nove proizvodne prostorije gdje će imati najviše higijenske standarde da bi napredovali u pakiranju i proizvodnji ambalaže za velike farmaceutske tvrtke, a planiraju i logističko-distribucijski centar.

Komentirajte prvi

New Report

Close