Bivši ministar gospodarstva s partnerom u rovinjski kamp uložio tri milijuna eura

Autor: Marija Crnjak , 09. svibanj 2022. u 08:00
Foto: pd

Porton Biondi prvi je kamp koji je dao izraditi unikatne modularne kućice od održivih materijala.

Rovinjski kamp Porton za koji tjedan otvara se u novom, luksuznom izdanju, zahvaljujući ulaganju od 3 milijuna eura u prvih 27 kućica koje se izdvajaju dizajnom i izvedbom. Sve je hrvatski proizvod, od održivih je materijala, a ovo je tek početak ambiciozne investicije u koju ulazi tvrtka Porton Biondi, koju su prošle godine za razvoj kamping biznisa osnovali Daniel Benussi, vlasnik tvrtke Auto Benussi, te Ivan Vrdoljak, javnosti poznat kao bivši predsjednik HNS-a i ministar gospodarstva u Vladi Zorana Milanovića.

Fenomenalna lokacija

Rovinjski kamp smješten na lokaciji između centra grada i resorta Amarin od ove sezone poslovat će pod brendom Porton Nature Hideouts i promovira se kao novi i jedinstveni hrvatski koncept turističkog smještaja. Kampom će upravljati Tvrtka Effectus Consulting, koja u portfelju kroz vlasništvo ili upravljanje ima još četiri kampa na Jadranu. “Akviziciju kampa Porton realizirali smo u proljeće 2021. godine, glavni razlog bio je neiskorišten potencijal s obzirom na ondašnje stanje i kategorizaciju kampa. Najviše nas je privukla fenomenalna lokacija s predivnim pogledom na grad Rovinj udaljen nekoliko stotina metara od centra grada te predivna plaža odmah ispred samog kampa. Od same akvizicije započeli smo s izradom master plana uređenja koji ćemo realizirati u nekoliko faza od kojih je prva započela u jesen 2021.godine i trenutno smo u završnim radovima prije otvaranja. Želimo doprinijeti daljnjem razvoju kao i intenzivno raditi na proširenju turističke sezone”, kazao nam je Daniel Benussi. Trenutno u portfelj tvrtke Porton Biondi ulazi samo kamp Porton u Rovinju, no Benussi ne isključuje mogućnost širenja i na druge atraktivne turističke projekte.

Investicija je vrijedna oko 3 milijuna eura, a u planu su i dodatna ulaganja. U ovoj sezoni u ponudi će biti 27 Porton Holiday Homes kućica s bazenom, što predstavlja oko 10 posto ukupnog smještajnog kapaciteta kampa. Taj udio planira se povećati na 100 posto kad investicijski ciklus bude završen, a u nekoj od idućih faza u planu je i izgradnja zajedničkog bazena, wellnessa i dječje igraonice. Ulaganja se odnose i na brend strategiju i izradu novog vizualnog identiteta, za što je bila zadužena agencija Bruketa&Žinić&Grey. Same kućice u kampu Porton dizajnirane su u Hrvatskoj i koje se potpuno prilagođavaju prirodnom okruženju bez narušavanja okoliša. Izgrađene su od održivih materijala i opremljene hrvatskim proizvodima, gdje god je to bilo moguće, pojasnio je Zvonimir Tudorović, osnivač i direktor tvrtke Effectus Consulting.

Nebrojene varijacije

”Mi smo prvi kamp koji je dao izraditi vlastite unikatne i modularne kućice od održivih materijala Porton Holiday Homes. Ono po čemu su Porton Holiday Homes jedinstvene jest njihova modularnost, što znači da se mogu slagati u nebrojene varijacije ovisno o terenu i broju gostiju. Svojom površinom one su iznad standarda turističke ponude u Hrvatskoj, jer jedna smještajna jedinica zauzima dvije standardne parcele, a svih 27 kućica trenutno ima privatni bazen, prirodnu sjenu i pogled na more”, kaže Tudorović.

Kućice je projektirao arhitektonski ured “Skroz” koji je uporište za oblikovanje pronašao u ribarskoj tradiciji Rovinja te neposrednom okruženju umirenih, usidrenih brodica. “Namjera nam je bila prenijeti doživljaj boravka na brodu. Gotovo je svaka pozicija zahtijevala specifični postav, tako da je svaka jedinica kao sklop dvaju modula i terase zapravo unikatna”, pojašnjava Margita Grubiša iz arhitektonskog studija Skroz. Za izgradnju je bila zadužena tvrtka Mont Trade.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Porton Biondi nije više autokamp već turističko naselje. Broj mobilnih kućica  je veći od dozvoljenog  broja.  gdje je inspektorat da pobroji preostala slobodna mjesta predviđena za šatore i kamp kućice?

Prdoljak, na slobodi, izigrava investitora! Od kuda?

New Report

Close