Video lekcije iz poduzetništva, dizajna, tehnologije… iz Skill Boxa za karijerni razvoj

Autor: Marta Duić , 22. studeni 2021. u 22:00
Osnivačice Skillboxa Ivana Radovniković i Lida Hamar Paladin/PD

Naša misija je podići svijest o potrebnim vještinama i ulozi znanja, talenta, ponekad i sreće u ostvarenju uspjeha.

Iza Skill Box regionalnog projekta, točnije digitalne platforme znanja stoje organizatorice, urednica i producentica Lida Hamar Paladin, vlasnica agencije Hamar Media i Ivana Radovniković Marković, PR menadžerica.

“Realizira se kao digitalna LMS platforma, a cilj nam je ponuditi kvalitetan sadržaj, inspiraciju i znanje o različitim vještinama i karijerama onih koji se ističu uspjehom u svom području. Naša misija je podići svijest o potrebnim vještinama za razvoj karijera i ulozi znanja, talenta, a ponekad i sreće u ostvarenju uspjeha”, otkriva Lida Hamara Paladin.

Svojevrsna ostavština
Glavnu ulogu u tome imaju, kaže, njihovi predavači koji su prepoznali zajednički interes i priliku da njihovo znanje i iskustvo bude preneseno na druge te postane svojevrsna ostavština. “Skill Box je produkcijski izuzetno zahtjevan projekt, na njemu intenzivno, svakodnevno radimo već godinu i pol dana”, ističe Hamar Paladin.

Platforma je započela s radom krajem listopada i koncipirana je kao mjesto na kojem se nalaze predavanja svih predavača u video formatu. Svaki predavač ima deset lekcija u kojima obuhvaća svoje teme i područje stručnosti, a svaka lekcija traje u prosjeku do deset minuta.

“Nakon detaljnog istraživanja tržišta i online navika različitih korisnika koje smo pratili protekle dvije godine, odlučile smo naš projekt podijeliti u više etapa. Naime, iako je digitalna pismenost u regiji doživjela rast stjecajem okolnosti koje je donijela pandemija, određene navike u stavovima i ponašanju korisnika prema konceptu pretplate se nisu poboljšale proporcionalno tome.

Zato je nekakav prvi korak predstaviti ideju i funkciju platforme zajedno s prvim valom predavača kroz awareness kampanju i ‘besplatnim tjednom’ kako bi svatko mogao steći dojam o čemu se zapravo radi.

Brojke koje imamo pred sobom u ovako kratkom vremenu su nam poticaj jer su iznad naših očekivanja. Širina, različitost i kvaliteta sadržaja su naši najjači aduti, zajedno s predavačima koji su probrani profesionalci od kojih možete učiti kao nikad dosad”, ističe Hamar Paladin.

Već 117 predavača
S vremenom žele, nastavlja, stvoriti bazu pretplatnika stoga su svima omogućile tjedan dana besplatnog članstva kako bi imali priliku upoznati karakteristike Skill Boxa, a ta će pogodnost trajati do kraja mjeseca.

Kasnije će se nuditi mogućnost članstva kroz polugodišnju i godišnju pretplatu. Plot Twist Produkcija zadužena je i za snimanje, montiranje i animacije za predavače, a prvi val predavača je vani i s drugim kreću u prosincu.

Tematska područja koja Skill Box obrađuje su umjetnost, sport, gastronomija i kulinarstvo, dizajn, znanost i tehnologija, poduzetništvo, a unutar tih kategorija nalaze se i uže specijalizirane vještine i znanja koja će koristiti posebno tvrtkama i njihovim zaposlenicima jer dublje i detaljnije ulaze u konkretnu problematiku.

U prvom valu predstavljanja predavači su poznata imena, kompetentna u svom ‘resoru’, kao što su Aleksandar Stanković, Ante Gelo, Niko Pulić, Ivan Pandžić, Denis Mahmutović, Žana Goić Petričević, Matija Vuica, Alen Sesartić, Vanja Vascarac.

“Popis predavača koji su u procesu pripreme predavanja i snimanja broji već njih 117. Širok je popis ljudi s kojima surađujemo na ovom projektu, ali iznenadili biste se što smo sve same morale naučiti i s kojim izazovima smo se uhvatile u koštac.

Upravo je to čar ovog projekta, naučiti neke nove vještine za koje ste možda mislili da vam nikada neće trebati ili vas nisu prije zanimale. Mi smo dvije vrlo odlučne individue iza kojih su stali najbolji eksperti iz cijele regije s istim ciljem, dijeljenjem stečenog znanja i iskustva”, poručuje Lida Hamar Paladin.

Komentirajte prvi

New Report

Close