UNIQA pokrenula prvi webshop za osiguranje imovine obrtnika i malih poduzetnika

Autor: Poslovni.hr , 02. listopad 2018. u 08:59
Foto: promo

Istraživanje koje je 2017. godine proveo PwC na 2.100 malih poduzetnika iz 14 zemalja Sjeverne i Južne Amerike, te Azije i Europe pokazalo je da ih većina želi kupovati osiguranje online.

Premda mnogi obrtnici i poduzetnici smatraju kako im osiguranje nije potrebno ako su svoju imovinu zaštitili alarmom, protuprovalnim vratima ili čuvarima, takva zaštita nije jamstvo da se šteta neće dogoditi i da u slučaju da se dogodi, neće imati zastoj u poslovanju. Osiguranje, s druge strane, pruža upravo to: jamstvo da nastankom štete neće ostati sami i da će štetu moći nadoknaditi.

Bilo da je riječ o frizerima, zubarima, cvjećarima ili vodooinstalaterima, svaki od njih ima specifičan posao za koji se može ugovoriti polica osiguranja prema vlastitim potrebama, a odsad im UNIQA osiguranje nudi kupnju osiguranja imovine i online.

Zašto web shop za obrtnike i poduzetnike

Istraživanje koje je 2017. godine proveo PwC na 2.100 malih poduzetnika iz 14 zemalja Sjeverne i Južne Amerike, te Azije i Europe pokazalo je da ih većina želi kupovati osiguranje online. Jednostavnost ugovaranja osiguranja imovine online poduzetnicima i obrtnicima štedi dragocjeno vrijeme, a istodobno mogu odabrati i pokrića koja im trebaju te odmah izračunati cijenu premije osiguranja.

Prepoznalo je to UNIQA osiguranje koje je prvo u Hrvatskoj obrtnicima i poduzetnicima ponudilo online osiguranje imovine. Na webshopu tvrtke i obrti, koji djelatnost obavljaju u poslovnim prostorima površine do 250 četvornih metara mogu odabrati neki od ponuđenih poslovnih paketa, uz čak 15 posto popusta do kraja 2018. godine!

Neophodna pokrića za zaštitu poslovanja

Poslovni paket UNIQA osiguranja nudi osiguranje poslovnog prostora, opreme i zaliha, a u osnovnim pokrićima su: požar, eksplozija, udar groma, oluja, tuča, izljev vode, provalna krađa ili razbojstvo, udar zračne letjelice, vozila ili stroja u objekt.

Dodatna pokrića koja se mogu ugovoriti su indirektni udar groma, osiguranje stvari vlasnika i zaposlenika, osiguranje reklama i natpisa, lom stakla, poplave, bujice i visoke vode te odgovornost prema trećima i zaposlenicima.

Osim izravne materijalne štete koja se trenutačno može procijeniti, šteta zbog privremenog prekida poslovanja mogla bi biti mnogo veća. Stoga polica osiguranja može pomoći u saniranju jer gubici znaju biti toliko veliki da ih poduzetnici sami ne mogu sanirati. Moguće je osigurati tvrtku čak i od odgovornosti prema zaposlenicima.

Tko može ugovoriti Poslovni paket?

Poslovni paket, odsad i online mogu ugovoriti tvrtke i obrti, koji djelatnost obavljaju u poslovnim prostorima površine do 250 m2, kod kojih ukupna vrijednost opreme i zaliha ne prelazi 2 milijuna kuna.

Što pokriva Poslovni paket?

UNIQA Poslovni paket pokriva osiguranje poslovnih prostora te osiguranje opreme, robe i zaliha poduzeća i obrta bez proizvodnje ili obrade.

Zašto ugovoriti Poslovni paket online?

Jednostavnost ugovaranja osiguranja imovine online štedi dragocjeno vrijeme, obrtnici i poduzetnici sami odabiru pokrića koja im trebaju, odmah dobivaju izračun premije osiguranja, a plaćanje mogu obaviti online. Ukoliko im pak treba dodatan savjet, uvijek se mogu konzultirati s UNIQA prodajnim savjetnikom.

Komentirajte prvi

New Report

Close