Tko je poduzetnik čija je likvidacija šokirala javnost

Autor: Poslovni.hr , 24. travanj 2019. u 08:27
Foto: YouTube

Zasad je očito da se radi o planiranoj likvidaciji, koja je, vjerojatno neplanirano, loše završila za jednog od počinitelja.

'Ubojstvo s potpisom vlasti', rečenica je koju je na Twitteru objavio Dragan Mektić, ministar sigurnosti BiH, komentirajući likvidaciju Slaviše Krunića, poduzetnika čija je smrt, sudeći po reakcijama tamošnjih političara, šokirala i politiku i građane, piše Večernji list.

Krunić je večer prije ubijen u klasičnoj “sačekuši”. Dok je vozilom dolazio pred obiteljsku kuću u Glamočanima kraj Banje Luke, na njega su zapucale, kako se sumnja, dvije osobe. Pucali su iz strojnica, a u pucnjavi je osim Krunića, koji je od zadobivenih ozljeda preminuo u bolnici, ubijen i njegov tjelohranitelj Željko Pavlović, ali i jedan od ubojica, Željko Kovačević. Krunićev vozač Goran Ilić (čije je ime Mektić također prenio na Twitteru) ranjen je, a drugi je napadač na Krunića pobjegao. No očito ne zadugo, jer je MUP Republike Srpske danas priopćio da je zbog Krunićeve likvidacije uhićeno više osoba, a među njima, kako pišu mediji u BiH, i Emilio Baldo, koji je 2006. i sam bio ranjen pri pokušaju bijega iz zgrade Okružnog suda u Banjoj Luci.

Krunić je u BiH bio poznati poduzetnik, vlasnik zaštitarske tvrtke Sector i Žitoprodukta, a u tamošnjoj javnosti bio je poznat kao oštar kritičar vlasti i politike Milorada Dodika. Njegovi su prijatelji za medije u BiH izjavili da se Kruniću godinama prijetilo, zbog čega su on i njegova obitelj imali tjelohranitelje.

Prema pisanju medija, Krunićeva zaštitarska tvrtka nije na natječajima mogla dobiti poslove s državom jer su ti poslovi dodjeljivani drugoj tvrtki, blisko povezanoj s vladajućom strukturom oko Dodika. Mediji u BiH navode i da je Dodikova vlast pokušavala reketariti Krunića, o čemu je on javno govorio, a to je zabilježio i Wikileaks jer se jednom prigodom zbog problema u poslovanju požalio i tadašnjem američkom ambasadoru u BiH. Jesu li Krunićevi politički stavovi te suprotstavljanje Dodikovoj vladavini bili jedan od motiva likvidacije ili motiv treba tražiti negdje drugdje, trebalo bi se utvrditi istragom.

Zasad je očito da se radi o planiranoj likvidaciji, koja je, vjerojatno neplanirano, loše završila za jednog od počinitelja, Željka Kovačevića.

Komentirajte prvi

New Report

Close